Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA nem vizsgálódik a pályára rohanó szivárványzászlós férfi ügyében

2021. július 3., szombat 09:56

Az Európa-bajnokság F csoportjának sorsdöntő mérkőzésén 2–2-es döntetlent játszott a magyar válogatott Németország legjobbjai ellen, ezzel Joachim Löw legénysége jutott a nyolcaddöntőbe, ahol Anglia búcsúztatta őt. A német–magyar viszont nem csak a sportról szólt, már a mérkőzés előtt komoly vita robbant ki az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágításáról, amire végül nem adott engedélyt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

A kezdő sípszó előtt, a magyar himnusz közben pályára rohant egy férfi, szivárványos zászlóval a kezében. Szijjártó Péter külügyminiszter ezt visszataszító provokációnak nevezte, később pedig levelet írt a bajor belügyminiszternek, magyarázatot várva a történtekre.

Az UEFA a Nemzeti Sport érdeklődésére közölte, hogy nem indítanak vizsgálatot az ügyben, további kérdés esetén forduljanak a német hatóságokhoz. A müncheni ügyészségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy a német nemzetiségű gyanúsítottat a stadion biztonsági személyzete elfogta és átadta a rendőrkapitányságnak, ahol az adatfelvétel után elengedték. A férfi ellen a Német Labdarúgó Szövetség tett feljelentést, a vád szabálysértés, de a vizsgálat még nem fejeződött be.

Az UEFA mindhárom magyar Eb-meccset vizsgálja az esetleges diszkriminatív incidensek miatt.

Rovatok