Index Vakbarát Hírportál

A dán hős Eriksen balesetének tulajdonítja a sikerüket

2021. július 4., vasárnap 13:51

Amilyen rosszul indult Dánia számára az Európa-bajnokság, annyira jól folytatódott.

A válogatott első mérkőzésén Christian Eriksen összeesett a pályán, nagy volt a riadalom, de szerencsére azóta már jól van a középpályás. A dánok viszont elvesztették a Finnország (0–1) és a Belgium elleni (1–2) mérkőzést, így a csoportkör utolsó fordulójában dőlt el a sorsuk.

Az Oroszország elleni 4–1-es győzelemmel azonban bebiztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, ahol Walest 4–0-val intézték el, majd jött a Csehország elleni 2–1, így készülhetnek az angolok elleni elődöntőre.

A csapat kapitánya, Simon Kjaer a csehek elleni szombati találkozót követően beszélt arról, minek köszönhető a menetelés, és hogyan hatott a játékosokra Eriksen szívmegállása az első találkozón – írja a goal.com.

Valami történt azóta a csapattal. Sokat fejlődtünk, és mindenki tudja, ha összetartunk, biztonságban vagyunk. Bízhatunk egymásban, a körülöttünk lévő emberekben, és ha valakinek baja esik, támaszkodhat a többiekre, az egész válogatottra. Azért vagyunk, hogy támogassuk egymást. Ez biztonságot nyújt mindenkinek, ráadásul Christiant is jó érzésekkel tölti el

– mondta a dánok hőse, aki talpraesettségével megmentette Eriksen életét.

A 32 éves középhátvéd örül, hogy eljutottak a legjobb négy közé, ám arról szó sincs, hogy ezzel elvégezték volna a feladatukat, Anglia ellen ugyanis meglepetésre készülnek.

(Borítókép: Stuart Franklin/Getty Images)

Rovatok