Index Vakbarát Hírportál

Az olasz kapitánynak elgurult a gyógyszere a büntetőpárbaj előtt – videó

2021. július 7., szerda 09:11

Az olasz válogatott készülhet az Európa-bajnokság döntőjére, miután büntetőpárbajban legyőzte Spanyolországot. A tizenegyesek előtti pénzfeldobásnál a squadra azzurra csapatkapitánya, Giorgio Chiellini önkívületi állapotban volt, de ezt nem mindenki értékelte.

A lassan 37 éves védő elég sokat megélt már a futballpályákon, a Juventusszal kilencszer lett bajnok, ötször kupagyőztes, öt alkalommal pedig Szuperkupa-győztes.

A reneszánszát élő olasz válogatott az Eb kellemes színfoltjaként menetel a kontinensviadalon, a tizenegyespárbaj előtt pedig Chiellini teljes lelki nyugalommal készült a pénzfeldobásra, próbált vicceskedni a spanyolok csékájával, Jordi Albával, aki viszont annyira nem vette a lapot, így kifejezetten kínosra sikerült a jópofiskodás, amit csak tetézett, hogy az olasz egyre inkább belelendült, és próbálta oldani riválisát, aki erre egyre feszültebbé vált.

Ez a szemléletbeli különbség a párbaj során is megmutatkozott, a sokkal felszabadultabb olaszok behúzták a sikert a görcsös spanyolok ellen, és várhatják a ma esti angol–dán meccset, hogy kiderüljön, kivel találkoznak vasárnapi fináléban a Wembley-ben.

Ön szerint melyik válogatott nyeri meg az Eb-t?

  • 26771
    Olaszország
  • 11936
    Anglia
  • 4124
    Dánia

EURÓPA-BAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ

OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1–1 (0–0) tizenegyesekkel: 4–2

London, Wembley, 57 811 néző. Vezette: Brych (német)

OLASZORSZÁG: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Tolói, 73.) – Barella (Locatelli, 85.), Jorginho, Verratti (Pessina, 73.) – Chiesa (Bernardeschi, 107.), Immobile (Berardi, 61.), Insigne (Belotti, 85.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

SPANYOLORSZÁG: Simón – Azpilicueta (M. Llorente, 85.), E. García (P. Torres, 109.), Laporte, Alba – Koke, Busquets (Thiago Alcántara, 106.), Pedri (Koke, 70.) – Ferran Torres (Morata, 61.), Oyarzabal (G. Moreno, 70.), Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique

Gólszerző: Chiesa (60.), ill. Morata (80.)

(Borítókép: Carl Recine - Pool/Getty Images)

Rovatok