Index Vakbarát Hírportál

Millió könny a válogatottért – értékel a dán sajtó

2021. július 8., csütörtök 12:54

Az Anglia–Dánia Európa-bajnoki elődöntő mindenkit alaposan felcsigázott szerda este, a dán lapokat szemléztük a találkozó után.

Angliában népünnepély, Dániában szomorkodás fogadta a szerda esti angol győzelmet a labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőjében. A mérkőzést az angolok számára győztes gólt jelentő véleményes tizenegyes esete árnyékolja be, amely megosztja a futballszurkolókat. A dán lapok szakértők és korábbi játékvezetők véleményét hangoztatják, miszerint hiba volt megadni a tizenegyest. 

Millió könny a dán válogatottért

– írja a EkstraBladet.dk. Az újság kiemeli a hatalmas pénzbeli bónuszt, amelyet a dán válogatott kapott az elődöntőbe jutásért. Minden játékos közel 85 millió forintnyi prémiumot kap. A válogatott futballistái ebből összedobtak nagyjából 240 millió forintot, amelyet szabadidős csapatoknak adományoznak – olvasható ugyanezen az oldalon. Más lapoknál az eredményt hasonló stílussal emlegetik, ám ha a büntetőről van szó, azonnal felemelik a hangjukat az újságírók. 

„A KALAND VÉGET ÉRT, ANGLIA MEGTÖRTE DÁNIÁT A WEMBLEY-BEN – MINDENT BELEADTUNK”

 – olvasható a Politiken.dk-n. A büntetővel kapcsolatban ugyanezen az oldalon már a következő szalagcím látható:

brutális döntés az európa-bajnokság elődöntőjében: Hatalmas játékvezetői hiba

A dán sportújságírók nagy része úgy véli, a hazai pálya és a Wembley varázsa hozta össze a tizenegyest Anglia számára. 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Anglia–Dánia 2–1 (1–1, 1–1), hosszabbítás után 
London, Wembley Stadion. Vezette: Makkelie (holland)
ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – K. Phillips, Rice (Henderson, 95.) – Saka (Grealish, 69.; Trippier 105), Mount (Foden, 95.), Sterling – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
DÁNIA: Schmeichel – A. Christensen (Andersen, 79.), Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen (Wass, 67.), Höjbjerg, Delaney (Jensen 88.), Maehle – Damsgaard (Poulsen, 67.), Braithwaite – Dolberg (Norgaard, 67.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gólszerzők: Kjaer (öngól, 39.), Kane (104.), ill. Damsgaard (30.)

DÖNTŐ
vasárnap 21.00: Olaszország–Anglia (Wembley)

(Borítókép: Kasper Schmeichel segíti Simon Kjaert a lefújt mérkőzés után. Fotó: Catherine Ivill / Getty Images)

Rovatok