Index Vakbarát Hírportál

Az olasz játékosok már a döntő előtt együtt zokogtak

2021. július 12., hétfő 15:03

Hányszor hallottuk már csapatsportok esetében azt a kifejezést, hogy „öltözői jelenlét"? Amikor egy játékos megítélését vizsgálják a szakértők, akkor ez a kategória is előkerül: mit ad hozzá egy adott ember a közösséghez, milyen a személyisége, hogyan jön ki a többiekkel.

Az Eb-győztes olasz válogatottnál a rutinos játékosok szinte egytől egyig vezértípusok voltak, még azok is, akiknek esetleg nem igazán jutott játékidő.

Mint például a cserekapus Salvatore Sirigu, aki a Wales elleni utolsó csoportmeccsen kapott néhány percet, egyébként viszont a kispadot melegítette a torna legjobb játékosának megválasztott Gianluigi Donnarumma mögött.

Legalábbis így láttuk őt mi, egyszerű nézők, akik nem tekinthetünk be a színfalak mögé.

A csapatkapitány Giorgio Chiellini, valamint Alessandro Florenzi egy kicsit mégis elhúzta a függönyt a döntő után, hogy a sokak által nem túl fontos láncszemnek tartott cserekapus mennyire volt valójában főszereplő.

„Sirigu az egész tornán az egyik legfontosabb emberünk volt. A döntő előtt mindenkinek adott 1-1 papírlapot, amire felírt pár pozitív gondolatot rólunk, és hogy ő hogyan lát minket. Az összes játékos különböző üzenetet kapott" – árulta el Florenzi.

Megríkatott minket. A meccs előtt levetített nekünk egy általa készített videót a családtagjainkról, mi pedig együtt zokogtunk

– mondta a győztes döntő után Chiellini.

Donnarumma is méltatta Sirigut, elmondása szerint a Torino 34 éves kapusa rendkívül hasznos tanácsokkal látta el őt a tizenegyespárbajok előtt.

Rovatok