Index Vakbarát Hírportál

A PSG meggyőzte Zidane-t, ő váltja Pochettinót a kispadon?

2022. január 7., péntek 13:36

Az RMC Sport értesülése szerint a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain meggyőzte Zinédine Zidane-t, hogy a következő vezetőedzője legyen.

Franciaországi beszámolókra hivatkozva a Marca pénteken arról cikkezett, hogy a PSG végre meggyőzte a Real Madrid korábbi mesterét a váltásról, és a francia tréner veheti át Mauricio Pochettino helyét.

Hozzáteszik viszont, hogy ez nem azonnali hatályú, mivel a klubnál azt a döntést hozták, hogy ezt az idényt még az argentin szakember irányításával fejezik be.

Az RMC-nél dolgozó Daniel Riolo szállította a bombahírt, korábban pedig ő számolt be arról a világot rengető hírről is, hogy Lionel Messi a PSG-hez szerződik.

Mint ismert, az argentin klasszis a nyáron a Barcelonát elhagyva valóban a párizsiak játékosa lett, és immár a PSG futballistájaként kapta meg hetedik Aranylabdáját. 

Ha ez a hír is igaznak bizonyul, akkor Zidane a nyártól Messit és Neymart vezetheti csatába, és az egész helyzet a Kylian Mbappé-szituációt is más megvilágításba hozza.

A világbajnok francia támadó szerződése az idény végén lejár a fővárosiaknál, így szabadon igazolhatóvá válik a nyáron, sőt már most is köthet előszerződést. A legvalószínűbb forgatókönyvnek gyerekkori álmának megvalósítása, a Real Madridhoz igazolás tűnt, de Zidane érkezésével könnyen lehet, hogy maradásra tudnák bírni a szélvészgyors támadót. 

Évekig az egyik legfőbb oknak ugyanis épp az aranylabdás francia személyét tartották, akivel szívesen együtt dolgozott volna Mbappé Madridban.

Könnyen lehet, hogy az együttműködésre Zidane tavaly nyári távozása ellenére sor kerülhet, csak immár Párizsban.

Az biztos, hogy a BL-serleget óriási erőkkel űző franciák számára kevés jobb opció akad Zidane-nál, hiszen a korábbi világ- és Európa-bajnok futballista a Real Madrid trénereként egymás után háromszor is megnyerte a sorozatot.

(Borítókép: Zinédine Zidane és Kylian Mbappé itt még ellenfélként – David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok