Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest korábbi edzőjét nevezte ki a Honvéd

2022. február 2., szerda 11:00

A Budapest Honvéd hivatalosan is bejelentette, hogy a férfi labdarúgó-csapat irányítását Nebojsa Vignjevics veszi át.

Az 53 éves szerb szakember 2023. június 30-ig írt alá a csapathoz, amely 18 forduló után az OTP Bank Liga 8. helyén szerénykedik, és csak három pontra van a kieső helytől. Vigjnevics számára nem lesz ismeretlen az NB I és Budapest sem, hiszen 2013 és 2020 között az Újpestet irányította, amellyel kétszer Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát, egyszer pedig bajnoki bronzérmet nyert. 

Nebojsa egy határozott, karakteres edző, aki jól ismeri az NB I-et, és aki a kemény munkában hisz. Ennek szellemében irányította eddigi csapatait is, amelyek eredményes és fegyelmezett futballt játszottak. A Honvédnál is ezt várjuk tőle

– idézi a klub honlapja Kun Gábor ügyvezetőt.

Újpestről történt távozása után Vignjevics a lett Liepaját vette át, amellyen szintén eljutott a kupadöntőig, a bajnokságban pedig a harmadik helyen végzett.

Nagyon izgatott vagyok, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek. Tudom, hogy hová érkezem, a Honvéd egy jelentős klub komoly múlttal, és örülök, hogy itt lehetek. Tisztában vagyok vele, hogy mit várnak tőlem, szeretném megköszönni a bizalmat a klubvezetés részéről, azért fogunk dolgozni, hogy sikeres tavaszunk legyen, ez a közös célunk. Ebben hiszek, a közös munkában, mert természetesen fontosak az egyéni ambíciók, de a csapatért kell mindent megtenni. Most csak az számít, hogy stabilizáljuk a csapatot és lépésről lépésre menjünk előre

– mondta az új szakvezető a Honvéd honlapjának.

A fővárosi együttes a hétvégén menesztette Horváth Ferencet, miután a csapat hazai pályán 1–0-ra kikapott az addig sereghajtó Gyirmóttól. 

(Borítókép: Nebojsa Vignjevics. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt.)

Rovatok