Index Vakbarát Hírportál

Visszatért a pályára az Eb-n újraélesztett Christian Eriksen

2022. február 26., szombat 18:00

Az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a tavaly nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a pályán összeeső, majd újraélesztett Christian Eriksen először lépett pályára az ijesztő jeleneteket követően, csereként állt be a Brentford csapatába a Newcastle elleni bajnoki 52. percében.

A dán középpályás a 2021. június 12-én játszott, Finnország elleni csoportmeccs 42. percében az oldalvonal mellett összeesett, és mozdulatlanul terült el a földön.

Az akkor még az olasz Interben futballozó focista életéért 12 percen át küzdöttek az orvosok, defibrillátorral kellett újraéleszteni.

Szerencsére sikerrel jártak, Eriksen visszatért a halálból, akit aztán intubálva, csapattársai gyűrűjében, lepedőkkel eltakarva a nézők elől vittek le a pályáról, és azonnal kórházba szállítottak.

Eriksen saját beleegyezéssel egy műtéti eljárás során beültethető defibrillátort (ICD) kapott, amellyel viszont Olaszországban nem folytathatta a pályafutását, így közös megegyezéssel szerződést bontott milánói klubjával. 

Ebben a cikkünkben annak jártunk utána, vajon mennyire biztonságos egy életmentő műtét után újra labdába rúgni.

Végül a Premier League-ben újonc Brentford igazolta le, ma délután pedig több mint 8 hónapos kihagyást követően újra tétmeccsen szerepelt.

Csapata a becserélésekor már 2–0-s gól- és Josh Dasilva korai kiállítása miatt emberhátrányban is volt, az eredmény pedig a lefújásig nem változott.

Nagy meglepetésre a Manchester United hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Watforddal, így fontos pontokat veszített Ralf Rangnick alakulata. A Crystal Palace és a Burnley sem bírt egymással, 1–1 lett a birminghami mérkőzés.

A címvédő és éllovas Manchester City 1–0-ra győzött az Everton otthonában, a három pontot érő találatot – melyet két hazai védő hibája előzött meg  Phil Foden szerezte a mérkőzés hajrájában.

ANGOL PREMIER LEAGUE
27. forduló

Leeds United–Tottenham Hotspur 0–4 (0–3)

Brentford–Newcastle United 0–2 (0 –2)

Brighton–Aston Villa 1–1 (1–0)

Crystal Palace–Burnley 1–1 (1–0)

Manchester United–Watford 0–0

Everton–Manchester City 0–1 (0–0)

pénteken játszották:

Southampton–Norwich City 2–0 (1–0)

vasárnap játsszák:

West Ham United–Wolverhampton Wanderers 15.00

A ChelseaLeicester City és az ArsenalFC Liverpool összecsapását a Ligakupa vasárnapi döntője miatt elhalasztották.

(Borítókép: https://twitter.com/premierleague)

Rovatok