Index Vakbarát Hírportál

Real Madrid–Chelsea-csúcsrangadó a BL-ben, kisorsolták a negyeddöntőt

2022. március 18., péntek 12:22

Kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait. A párharcok közül kiemelkedik a tavalyi BL-elődöntő visszavágója, a Chelsea–Real Madrid-párharc. Mivel mindkét spanyol fővárosi csapat idegenben kezdett volna, így itt a királyi gárda otthonában játsszák végül az első meccset.

Már a nyolcaddöntők során rengeteg izgalmat és fordulatot tartogattak az összecsapások, elég csak a Real Madrid hatalmas fordítását a Paris Saint-Germain ellen vagy a Benfica idegenbeli bravúrgyőzelmét a favorit Ajax Amsterdam ellen említeni. Továbbá a legjobb 16 csapat közötti küzdelmek előtt az is eldőlt, hogy az eredetileg tervezett Szentpétervár helyett Párizsban rendezik az idei finálét. 

A péntek délben esedékes sorsolást újra a részt vevő klubok képviselőinek jelenlétében rendezték meg, erre a világjárvány kitörése óta nem volt lehetőség. A sorsolásban a korábbi francia válogatott és BL-győztes hátvéd, Mikaël Silvestre segédkezett. 

Az első kihúzott csapat a címvédő Chelsea volt, amelyet a Real Madriddal sorsoltak össze, így megismétlődik a tavalyi BL-elődöntő, ahol a londoni csapat kiütötte spanyol riválisát. Érdekesség, hogy a jelenlegi szankciók miatt 

a Chelsea zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani hazai mérkőzését. 

A tavalyi döntőben alulmaradt Manchester City az Atlético Madriddal találkozik, míg a bombameglepetésre negyeddöntős Villarreal a Bayern Münchennel mérkőzhet meg az elődöntőért. 

Az utolsó párban a portugál Benficát és értelemszerűen az utolsó negyeddöntős csapatot, a Liverpoolt sorsolták össze, a párharcot a Benfica kezdheti hazai pályán. 

A találkozók pontos időpontjait a következő órákban közli az UEFA. 

BAJNOKOK LIGÁJA

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Real Madrid (spanyol) – Chelsea (angol)  

Manchester City (angol) – Atlético Madrid (spanyol)

Villarreal (spanyol) – Bayern München (német)

Benfica (portugál) – Liverpool (angol)

AZ ELŐDÖNTŐBEN

Manchester City (angol)/Atlético Madrid (spanyol) – Real Madrid (spanyol)/Chelsea (angol)

Villarreal (spanyol)/Bayern München (német) – Benfica (portugál)/Liverpool (angol)

Az első mérkőzéseket április 5-én és 6-án rendezik meg, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok