Index Vakbarát Hírportál

Kórházba szállították a partjelzőt, akit fejbe dobtak a német bajnokin

2022. március 19., szombat 11:13

A VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach Bundesliga-mérkőzés 2–0-s vendégvezetésnél félbeszakadt, miután fejbe dobták a partjelzőt, akit később kórházba kellett szállítani.

Kórházba kellett szállítani a Bochumban fejbe dobott partjelzőt, akit a Bundesliga 27. fordulójának pénteki találkozóján találtak el egy félig teli műanyag pohárral a 70. percben.

Az incidens olyan lelátórész előtt zajlott le, ahol többnyire bochumi szurkolók ültek. A játékvezetői stáb és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd körülbelül 15 perc után bejelentették, hogy nem folytatják a találkozót. A mérkőzésért járó három pontot a vendég Mönchengladbach kapta, 2–0-s végeredménnyel.

Jens Fricke, a hazai klub szóvivője úgy tudja, hogy Christian Gittelmannt kivizsgálásra vitték a klinikára.

A Bochum később nyilvánosan kért bocsánatot:

Csak annyit tehetünk, hogy minden fórumon elnézést kérünk Christian Gittelmannn partjelzőtől. Ez az este rendkívül kínos és keserű a számunkra. Nagyon buta akció volt

– írta a klub a Twitter-oldalán.

A német Bundesliga történetében ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy mérkőzést félbe kellett szakítani, legutóbb 2011 áprilisában történt ilyen, akkor is hasonló okból.

(Borítókép: Christian Gittelmann, miután fejbe dobták a mérkőzésen 2022. március 18-án. Fotó: Bernd Thissen /  alliance / Getty Images)

Rovatok