Index Vakbarát Hírportál

Óriási győztes gólt lőtt a focikapus a saját 16-osától az ellenfélnek

2022. április 10., vasárnap 10:24

A saját 16-osától ívelte fel a labdát a csatároknak egy kapus a hosszabbításban. A rúgás azonban olyan jól sikerült, hogy a támadók segítsége nélkül is az ellenfél kapujában landolt a játékszer.

A Modena és Imolese az olasz harmadosztályban, a Serie C-ben játszott egymással. A két csapat közül az előbbi jelenleg vezeti a bajnokságot, és ha ez így marad, akkor fel is jut. Ellenfele az utolsó előtti helyen áll, és könnyen lehet, hogy kiesik.

A meccs ennek ellenére szoros volt: a hazai pályán játszó Modena mindössze a 69. percben tudta megszerezni a vezetést. A meccs végéhez közeledve azonban az Imolese kiharcolt egy tizenegyest, és értékesítették is a 87. percben.

A Modena kapusának, Riccardo Gagnónak azonban sikerült eldöntenie a meccset. A kapus ugyanis a hosszabbításban, a 91. percben, a saját 16-osa elől ívelte fel a labdát a csatároknak.

A labda végül néhány pattanás után az ellenfél hálójában landolt.

Mancininek [az olasz válogatott szövetségi kapitánya] szüksége van erre a kapusra a csapatban, mert ő legalább tud gólt lőni

– írta egy kommentelő az olaszok „tragikus”  kudarcára utalva, vagyis arra, hogy az Európa-bajnokság címvédőjeként egy Észak-Macedónia ellen játszott pótselejtezőn kiestek az idei világbajnokságról.

Maga a gól egyébként erősen hasonlít arra a találatra, amelyet Tim Howard, az Everton kapusa szerzett tíz évvel ezelőtt Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa ellen. Akkor egyébként az erős szél tréfálta meg a magyar kapust.

Rovatok