Index Vakbarát Hírportál

A sárga tengeralattjáró megtorpedózta a rettegett német hadihajót

2022. április 13., szerda 10:25

A Bayern München Spanyolországban kikapott, az Allianz Arénában pedig döntetlent játszott a Villarreallal, így a német rekordbajnok nem jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, immár két egymást követő évben. Julian Nagelsmann csalódottan, Unai Emery boldogan értékelt.

Nem ma vesztettük el a párharcot. Négy jó lehetőségünk is volt. Sajnos nem tudtuk megszerezni a második gólt, ennyi hiányzott. A mérkőzés utolsó szakaszában kinyíltunk, de alapvetően domináns teljesítményt nyújtottunk. Mindenki mindent beleadott, hogy továbbjussunk, beleértve a szurkolókat is. Így még keserűbb a búcsú

– fogalmazott az összecsapás után a bajorok csapatkapitánya, Manuel Neuer.

Az első mérkőzés volt a kulcs. Ott nem játszottunk jól, és elvesztettük a párharcot. Ma jól teljesítettünk, ami az intenzitást illeti, az utóbbi hónapok egyik legjobb meccsét játszottuk. Az első félidőben Jamalnak (Musiala) volt egy nagy helyzete, a második félidőben Thomas (Müller) megszerezhette volna a második gólunkat. Megvolt a lehetőségünk a továbbjutásra, csalódottak vagyunk

– nyilatkozta Julian Nagelsmann.

Hihetetlen, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Tudom, hogy milyen nehéz ebben a stadionban a Bayern ellen játszani és továbbjutni. Nagyon boldogok vagyunk. Holnapig élvezzük, aztán keményen dolgozunk tovább. Szeretnénk még tovább fejlődni és felkészülni az elődöntőre. Örülök a szurkolóinknak is. Rengeteg munkát fektettünk ebbe, és Spanyolországban mindenki nagyon büszke ránk. Az álom most folytatódik

– mondta Raúl Albiol, a Villarreal csapatkapitánya.

Nagyszerű érzés. Nem volt könnyű dolgunk, nagyon elégedett vagyok, egy fontos találkozót nyertünk meg jó játékkal. A Bayernnek nagyszerű játékosai vannak, de mi is megmutattuk, hogy erősek vagyunk. Nem mi voltunk az esélyesek. Mi egy kis klub vagyunk. A Bayern az a csapat, amely gyakran szerez több gólt. De ha valamit el szeretnél érni, a favoriton is túl kell jutnod. Megtettük

– értékelt Unai Emery.

Torpedótámadás és aranybetűk 

A Kicker nem kímélte a bajorokat a vereség után. A német szaklap elemző írásában megemlíti, hogy ennek a keretnek mindenképp erősítésre van szüksége.

A Bild felteszi a kérdést, hogy ki hibázott. Szót ejt a három védős felállásról, annak hatékonyságáról, illetve arról is, hogy bár nem volt kritikán aluli a Bayern teljesítménye, de hiányzott a „Mia san mia-érzés”.

A Süddeutsche Zeitung fájdalmas ütést említ, megjegyzi, hogy Oliver Kahn vezérigazgatónak most nyilvánosan kell elmondania, hogy mi a baj, hiszen a korábbi vezérkar (Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge) biztosan kíváncsi az okokra.

A spanyol média a „sárga tengeralattjáró” torpedótámadásáról ír, miközben bajor oldalon belső válságot vél felfedezni.

A Villarreal megtorpedózta a Bayernt – írja az AS, amely kiemeli, hogy a spanyol gárda története során másodszor jutott be a BL elődöntőjébe.

Micsoda este, micsoda lelkesedés! A Madrid és a Villarreal is az elődöntőben. Aranybetűkkel írják a Villarrealt – áll a Marca hasábjain.

A Mundo Deportivo is arról ír, hogy ez a győzelem a klub történelemkönyvébe aranybetűkkel fog bekerülni.

Az El País szerint a „Villarreal bástyája erősebb volt, mint a Bayernné”. A lap hozzáteszi, a bajorok kiesése arra utaló jel, hogy válság van a münchenieknél.

A Bayernt megelőzően a Juventust búcsúztató Villarreal a Liverpool–Benfica-párharc továbbjutójával találkozik majd a döntőbe jutásért. A Bajnokok Ligája-elődöntőt április 26-án és 17-én rendezik meg, a visszavágóra egy héttel később kerül sor.

(Borítókép: A Villareal játékosai ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München elleni visszavágó mérkőzése végén Münchenben 2022. április 12-én. Fotó: Sven Hoppe / AP / DPA / MTI)

Rovatok