Index Vakbarát Hírportál

Tuchel: Undorító dolog, hogy a mérkőzés után Ancelotti a játékvezetővel nevetgél

2022. április 13., szerda 10:57

Kedd este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében elképesztő izgalmak közepette hosszabbítás után, 3–2-re ugyan kikapott a Real Madrid hazai pályán a Chelsea-től, így is kvalifikált a madridi csapat az elődöntőbe.

A mérkőzés után a vendégek vezetőedzője, Thomas Tuchel elsősorban a lengyel játékvezetőre, Szymon Marciniakra panaszkodott.

A német szakvezető több, mérkőzés közben hozott döntését is kérdőre vonta, sőt kijelentette, undorító dolognak tartja, hogy a játékvezető közvetlenül a mérkőzés után már Carlo Ancelottival, a madridiak trénerével jókedvűen nevetgélt.

Ez a mérkőzés még nagyobb csalódás volt számomra, mint az első találkozó, mert most kezünkben volt a továbbjutás, amit saját hibáink miatt engedtünk ki a kezünkből. Négy gólt rúgtunk, és sokkal több helyzetünk is volt ellenfelünknél. Igaz, Alonso gólját visszavonta a videobíró kezezés miatt. Úgy gondolom, hogy a játékvezetőnek legalább annyi lett volna a dolga, hogy ő is megnézze az esetet, ne kizárólag kollégái döntésére hagyatkozzon

– fejtette ki véleményét Thomas Tuchel a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A német edző hozzátette, Marciniak játékvezetésével több fronton sem volt elégedett.

A mérkőzés végén odamentem a játékvezetőhöz, hogy kezet fogjak vele, de annyit láttam, hogy ő már jókedvűen nevetgél Ancelottival. Ezt abszolút nem tartottam helyénvalónak egy ilyen vereség után. Rendkívül csalódott vagyok, pedig úgy gondoltam, hogy Ancelotti egy talpig úriember.

A spanyolok szenzációs Real Madridról írnak

Elképesztő Real Madrid! – olvasható a mérkőzés másnapjának reggelén a Marca címlapján. A spanyol sajtó értékelésében kiemeli, hogy a madridi csapat minden egyes mérkőzésen felülmúlja önmagát, és sohasem lehet leírni őket. 

Újra feléledt a csapat, kimászott a koporsóból, felállt, hogy megigazítsa öltönyét, leporolja magát, és megkérdezze, merre van az elődöntő? 

– írják a spanyolok a Real Madrid tegnapi teljesítményét összefoglalva. 

A hazaiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint azt sem érdemelte meg csapata, hogy kétgólos hátrányba kerüljön a mérkőzés második félidejének elején. 

Azért sikerült továbbjutnunk, mert maradt energiánk a mérkőzés életben tartására. A játékosok bátrak voltak és harcosokként küzdöttek. Nehéz mérkőzés volt, erre is számítottunk, de még így is jobban megizzadtunk, mint szerettünk volna. A második góljuk után mélyre kerültünk, főleg fejben, de ennek a stadionnak a varázsa segítette a játékosokat és a csapatot abban, hogy ne adja fel. Büszkének kell lennünk arra, amit elértünk, mert két nagyon nehéz körön vagyunk túl

– mondta széles mosollyal az arcán az olasz edző.

A mérkőzés legjobb játékosának választott horvát varázsló, Luka Modric szenzációs gólpasszt osztott ki Rodrygónak, a találkozó után ő is hasonlóan nyugtázta az eseményeket.

Ez a Real Madrid, feladni egy mérkőzést sosem volt opció nálunk. Nagyszerű mérkőzés és este volt a Bernabéuban még a vereség ellenére is, lényeg, hogy továbbjutott a csapat. Ez egy édes vereség volt. Hatalmas köszönettel tartozunk a közönségnek, akik 0–3-as állásnál is szüntelenül biztattak minket. Az edzőnk is kiválóan nyúlt bele a mérkőzésbe cserékkel, amikkel sikerült megváltoztatnunk a mérkőzés dinamikáját. Óriási büszkeség volt újra hallani, ahogy az egész stadion az én nevemet kiáltja

– értékelte a mérkőzést a 36 éves középpályás.

A Real Madridra az elődöntőben a szerda esti Atlético Madrid–Manchester City-párharc továbbjutója vár, a spanyolországi visszavágót az angol csapat 1–0-s előnyből kezdi.

A másik ágon a Villarreal a Liverpool–Benfica-párharc győztesével találkozik, ott az első, portugáliai meccsen az angolok nyertek 3–1-re.

(Index/MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok