Index Vakbarát Hírportál

Végzetes barcelonai éjszaka, az El mellett Pedrit is elveszítették Xaviék

2022. április 15., péntek 09:49

Végzetes éjszakáról beszélt Xavi, a Barcelona vezetőedzője együttese Eintracht Frankfurt elleni vereségét követően.

A katalánok az Európa-liga negyeddöntőjében a németországi 1–1-et követően kedvező helyzetből várhatták a hazai visszavágót, de a frankfurtiak iskolajátékkal jutottak tovább, és bár a 3–2-es vendégsiker szoros meccset jelezhetne, valójában a Barcelona csak a ráadásban tudott kozmetikázni háromgólos hátrányát követően, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a németek továbbjutása. 

Ugyancsak rossz hír a szurkolók számára, hogy az elmúlt hetekben remeklő gárda sztárja, Pedri megsérült, és a Mundo Deportivo úgy tudja, hogy legalább hat-nyolc hétre kidőlt, ezzel könnyen lehet, hogy az idénye is véget ért. Nem alakult szerencsésen az idénye, hiszen az első felében is hosszabb időt volt kénytelen kihagyni a sérülések miatt.

Xavi érthetően nem volt túlságosan feldobott az összecsapást követően.

Próbálkoztunk, de a problémánk futballeredetű volt: nálunk volt a labda, de nem tudtunk ebből előnyt kovácsolni, ez a mi hibánk. Végzetes este volt

– vélekedett a katalánok trénere a meccset követő sajtótájékoztatón.

A 42 éves szakember egyébként is a rengeteg hibát emelte ki a vereség fő okaként, de azt sem tagadja, hogy ezen a napon a csapata egyszerűen nem volt eléggé jó ahhoz, hogy továbbjusson.

Rengeteg hibát vétettünk, ott volt például a második gól, amely előtt labdát veszítettünk, a büntetőt ugyancsak rontás előzte meg, a harmadik előtt próbáltunk letámadni, amiből gyorsan lefordultak, pedig erről beszéltünk, hogy ilyen nem fordulhat elő. Önkritikusnak kell lennünk, nem voltunk jók és ezért estünk ki.

Ráadásul azon kiemelt területek, amelyekre direkt készültek a katalánok, hogy a visszavágón más legyen a játék képe, azok mind ugyanúgy felsültek Xavi szeme láttára.

Volt három terület, amelyet javítanunk kellett annak érdekében, hogy elkerüljük az első meccs megismétlését, az intenzitás, a labdavesztések számának minimalizálása, valamint az, hogy hogyan állítsuk meg a kontráikat, és mi nem tudtuk elérni ezeket a célokat.

Xavi ugyanakkor arra kérte a játékosait, hogy higgyenek az ötleteiben annak érdekében, hogy a csapat továbbra is fejlődhessen. Az El-búcsút leszámítva, eddig azért valóban látható a javulás a gárda játékában. 

(Borítókép: Maria Jose Segovia/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok