Index Vakbarát Hírportál

Csercseszov: Hatalmas volt az akaraterőnk, ezzel sikerült győznünk

2022. április 24., vasárnap 21:10

A Ferencváros 2–1-re legyőzte az Újpestet a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság történetének 235. derbijén, így Sztanyiszlav Csercseszov csapata bebiztosította bajnoki címét. A találkozó után a ferencvárosiak vezetőedzője hatalmas akaraterőről, míg Milos Kruscsics, az újpesiek trénere arról beszélt, a keretbeli és anyagi különbségek ellenére is egyenrangú ellenfele volt csapata a Fradinak.

A mérkőzés korai szakaszában vezetést szerzett az Újpest az OTP Bank Liga 29. fordulójának rangadóján Budu Zivzivadze büntetőjével. A folytatásban a zöld-fehér együttes két góllal tudott válaszolni, így immár zsinórban negyedszer is a Ferencváros a magyar élvonal bajnoka.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov a szurkolóknak is köszönetet mondott a fergeteges hangulatért és szurkolásért. 

Nagyon szerencsés helyzetben voltunk, hogy egy mérkőzésen játszhattunk a derbigyőzelemért és a bajnoki címért is. Ez természetesen extra motivációt jelentett számunkra, hatalmas akarattal léptünk pályára. Ez is jelentette a különbséget a felek között, az akarat döntött, ami nálunk sokkal erősebb volt 

– kezdte értékelését az orosz vezetőedző. 

Minden mérkőzés más, így nem is szeretnék arról beszélni, hogy mivel voltunk jobbak ellenfeleinknél az egész szezon során. Szeretném megköszönni a szurkolóknak az egész szezonon át tartó biztatást, remélem, a következő idényben is mellettünk lesznek szurkolóink.

Arra a kérdésre, hogy mit érzett abban a pillanatban, mikor érvénytelenítették az Újpest 95. percben szerzett gólját, csak azt felelte, ha érvényes is a gól, lett volna még pár percük a győztes találat megszerzésére, de nagyon örül, hogy hazai pályán ünnepelhették a bajnoki címet. 

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, és büszke volt rá, hogy sikerült felvenniük a versenyt a Fradival. 

Büszke vagyok rá, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. Úgy gondolom, hogy a mérkőzést az első félidőben veszítettük el, ott vétettünk több olyan hibát, ami a vesztünkbe került. Sajnálom, hogy amit az edzésen gyakoroltunk, nem mindig sikerült megvalósítani. Ha nem játszunk ilyen idegesen, jobb eredményt értünk volna el. Annak is örülök, hogy a pályán eltűnt az a keretbeli és anyagi hatalmas különbség, ami jelenleg a két klub között van. Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, de több helyen pozitív visszajelzést láttam a jövőt illetően

 – értékelt Kruscsics, aki újpesti debütálásán korábban éppen a Ferencvárossal mérkőzött meg. 

NB I
29. FORDULÓ
Ferencváros–Újpest 2–1
(Tokmac 19., Vécsei 38., ill. Zivzivadze 6. – 11-esből)

(Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok