Index Vakbarát Hírportál

Utolsó pillanatban érkezett egy 4 milliárd fontos ajánlat a Chelsea-re

2022. április 29., péntek 16:38

Az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb embere, Sir Jim Ratcliffe konzorciumával a licit utolsó pillanataiban 4 milliárd angol fontot ajánlott a londoni csapatért.

A londoni csapatnak eddig három komoly vevője van, ám Sir Jim Ratcliffe most megkavarta a kártyákat a licitnél. A csapat jelenlegi tulajdonosa, Roman Abramovics sajtóhírek szerint 2,5 milliárd fontot szeretne a klubért, amit még 2003-ban vásárolt. Ratcliff ajánlata ezt jóval felülmúlja. 

A TheTimes szerint a 69 éves üzletember, aki az Ineos multinacionális vegyipari vállalat elnök-vezérigazgatója – és egyébként gyermekkorától fogva Manchester United szurkoló –, csütörtökön beszélt a Chelsea elnökével, Bruce Buckkal. A hírek szerint az ajánlatból 1,75 milliárd font a csapat és a stadion fejlesztésére van elkülönítve. Érdekesség, hogy Ratcliffé a korábbi Team Sky országút kerékpáros csapat, amely most Ineos Grenadiers néven a Budapestről rajtoló Giro d'Italia egyik legnagyobb esélyese. 

Ma reggel ajánlatot tettünk

– nyilatkozta Ratcliffe a The Timesnak. 

A motivációnk egyszerű: megpróbálni felépíteni egy minőségi londoni csapatot. Nem célunk, hogy nyereséges legyen az üzlet, mert a pénzt máshogyan teremtjük elő

– tette hozzá a 69 éves üzletember. Ratcliffe szerint akár a héten is nyélbe üthetik az üzletet.

A Chelsea-nek eddig három komoly vevője van: Az MLB (észak-amerikai első osztályú baseball bajnokság) tulajdonosa, a Todd Boehly áltlal vezetett konzorcium, a Sir Martin Broughton által vezetett konzorcium – mely ajánlatához Lewis Hamilton is hozzájárult –, és Stephen Pagliuca, aki az Atalanta és a Boston Celtics tulajdonosa. 

(Borítókép: Sir Jim Ratcliffe a Royal Automobile Club eseményén 2020. ferbruárjában. Fotó: Steven Paston / Getty Images) 

Rovatok