Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor is ott volt a BL-döntőn

2022. május 29., vasárnap 06:41

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája idei döntőjét, miután szombat este 1–0-ra legyőzte a Liverpoolt a Stade de France-ban rendezett fináléban. A mérkőzést Orbán Viktor miniszterelnök is a helyszínről nézte végig.

Szombat este rendezték a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es döntőjét a Párizshoz közeli Saint-Denis-ben lévő Stade de France-ban.

A találkozót számos sportvezető, élsportoló, volt labdarúgó és politikus is a helyszínről tekintette meg. Köztük volt Orbán Viktor miniszterelnök is, akit a Getty Images egyik fotósa Nicolas Sarkozy volt francia elnök társaságában fényképezett le.

A bő fél óra csúszással kezdődő finálét a spanyol bajnok Real Madrid nyerte, miután Vinícius Júnior találatával 1–0-ra legyőzte az angol bajnokság (Premier League) ezüstérmesét, a Liverpoolt.

A mostani győzelemmel a Real Madrid tizennegyedszer ért csúcsra a legrangosabb európai kupasorozatban.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)

Stade de France, Saint-Denis. Vezette: Turpin (francia)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Henderson (Keita, 77.), Fabinho, Thiago (Firmino, 77.) – Szalah, Mané, Díaz (Jota, 65.). Menedzser: Jürgen Klopp

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric (Ceballos, 90.), Casemiro, Kroos – Valverde (Camavinga, 86.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 93.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Gólszerző: Vinícius Júnior (59.)

Rovatok