Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski: Véget ért a pályafutásom a Bayernnél

2022. május 30., hétfő 16:07

Robert Lewandowski hétfőn megerősítette, hogy véget ért számára a Bayern Münchennél töltött pályafutása.

Az már jó ideje nyílt titok a nemzetközi futball világában, hogy a lengyel csatár az idény végén távozik a német rekordbajnoktól, és minden bizonnyal a Barcelonához teszi át a székhelyét.

A 33 éves futballista egyezsége 2023 nyarán jár le a bajoroknál, akik nem akarták hosszú távon megtartani Lewandowskit, ő pedig a jövőben már nem kívánja az együttes mezét viselni.

A mai nappal biztos, hogy a történetem a Bayern Münchennél véget ért, és nem tudom elképzelni, hogy a klubbal a továbbiakban közösen folytassuk az elmúlt hónapok eseményei után

– idézik Lewandowskit a világsajtóban.

Úgy vélem, hogy az eladásom lesz a legjobb megoldás mindegyik fél számára. Hiszem, hogy a Bayern nem fogja megakadályozni a távozásomat csak azért, mert erre lehetősége van

– utalt arra, hogy még egy évig érvényes szerződése van a klubbal.

Lewandowski 2014-ben szabadon igazolhatóként érkezett a Dortmundtól a Bayern Münchenhez, ahol 374 tétmeccsen 334 gól és 72 gólpassz volt a mérlege.

Az együttessel nyolcszor lett német bajnok, háromszor kupagyőztes, ötször német Szuperkupa-győztes, nyert BL-t, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is.

Piaci értékét a Transfermarkt.de ötvenmillió euróra teszi.

(Borítókép: Thomas Hiermayer /vi / DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok