Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona hétszázmillió eurót költene új játékosok szerződtetésére

2022. június 1., szerda 17:06

Az FC Barcelona nyáron hétszázmillió eurót kíván költeni új labdarúgók szerződtetésére – adta hírül az ESPN csatornára hivatkozva az MTI.

A keret átalakítására szánt jelentőst kiadást, amelyhez a pártoló klubtagok (socios) jóváhagyását kéri a vezetés, annak ellenére vállalnák, hogy a Barça az elmúlt években jelentős adósságot halmozott fel. A kérdésben a június 16-ra meghirdetett rendkívüli közgyűlésen szavaznak.

A vezérkar elképzelése szerint kisebb részben részvényeladás, nagyobb részben pedig a televíziós közvetítési jogok hasznosítása révén teremtenék elő a játékosvásárlásra fordítandó hétszázmilliót.

Joan Laporta elnök korábban azt mondta, ha a Barcelona minden pénzügyi műveletet végrehajt, amelyen dolgozik, akkor nyáron nem lesz szükség fájdalmas eladásokra, miközben Xavi Hernández vezetőedző csapatát szeretnék megerősíteni. Az egyik újonnan érkező a Bayern Münchentől távozni akaró lengyel csatársztár, Robert Lewandowski lehet.

A liga elnöke, Javier Tebas egyébként kedden azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy a katalánok nem engedhetik meg maguknak Lewandowskit, vagy ha mégis meg akarják szerezni, akkor előtte jó pár játékosukat el kell adniuk. Laporta mérgesen reagált a La Liga vezetőjének szavaira:

Szeretném kérni a ligát, hogy ne kommentálja, le tudunk-e igazolni valakit, vagy sem. Ez ugyanis sérti a Barcelona érdekét

– mondta a klubelnök.

(Borítókép: Stephane Cardinale – Corbis / Corbis via Getty Images)

Rovatok