Index Vakbarát Hírportál

Döntetlen az olasz–német rangadón, a magyar válogatott áll a csoport élén

2022. június 4., szombat 22:49 | egy éve frissítve

A labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójának harmadik csoportjában Olaszország hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett Németország ellen, így az első játéknap után a magyar válogatott áll a kvartett élén.

Az olasz válogatott azok után lépett pályára a Nemzetek Ligája nyitányán, hogy szerdán 3–0-s vereséget szenvedett az Interkontinentális Szuperkupán Argentína legjobbjaitól. A német válogatott legutóbb márciusban lépett pályára barátságos mérkőzéseken Hollandia és Izrael ellen. 

Az A-divízió harmadik csoportjának első játéknapja hatalmas szenzációval rajtolt, miután a magyar válogatott a Puskás Arénában legyőzte a tavalyi Eb-döntős angol válogatottat. A csoport másik mérkőzésén a katari vb-ről szégyenszemre lemaradó Olaszország fogadta Németország legjobbjait. 

A találkozó első veszélyesebb próbálkozása Serge Gnabry nevéhez fűződött, de a kapu közepébe tartó próbálkozását Gianluigi Donnarumma védte. Az olaszok a 35. percben kerültek közel először a gólszerzéshez, de Gianluca Scamacca lövése a keresztlécen csattant, a szünetben gól nélküli döntetlen állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben aztán gyors gólváltás következett, 

előbb a 70. percben Lorenzo Pellegrini érkezett kiváló ütemben egy beadásra és talált a hálóba, aztán három perccel később Joshua Kimmich egyenlítette ki az állást egy tizenhatoson belüli labdaszerzést követően. 

További gólok nem estek a mérkőzésen, így a döntetlen egyben azt is jelenti, hogy az első forduló után a magyar válogatott áll a csoport élén. Folytatás kedden. 

Végeredmény, Nemzetek Ligája, A-divízió
Olaszország–Németország 1–1

A TOVÁBBI MENETREND

2. FORDULÓ (június 7., kedd)

20.45: Olaszország–Magyarország

20.45: Németország–Anglia

3. FORDULÓ (június 11., szombat)

20.45: Magyarország–Németország

20.45: Anglia–Olaszország

4. FORDULÓ (június 14., kedd)

20.45: Anglia–Magyarország

20.45: Németország–Olaszország

5. FORDULÓ (szeptember 23.)

20.45: Németország–Magyarország

20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ (szeptember 26.)

20.45: Magyarország–Olaszország

20.45: Anglia–Németország

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok