Index Vakbarát Hírportál

A németek nem terveznek térdelni, de kikapni sem a Puskás Arénában

2022. június 10., péntek 14:56

Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint kemény diónak ígérkezik csapata szombati budapesti Nemzetek Ligája-mérkőzése, de mindenképpen nyerni szeretnének a Puskás Arénában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A szakvezető pénteken, az utazás előtt Herzogenaurachban tartott sajtótájékoztatóján dicsérte a magyar csapatot – írta az MTI.

Megnéztük és kielemeztük a mérkőzéseiket. A magyarok kompaktak, fegyelmezettek és remekül zárják le a területeket. Tudják, hogyan nehezítsék meg a riválisuk dolgát

– mondta Flick, aki Marco Rossit, a magyar válogatott szakvezetőjét is méltatta. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy győzni akarnak szombaton.

Újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy jó hangulatra számít a Puskás Arénában, és bár elképzelhetőnek tartja, hogy lehet majd füttyszót is hallani a stadionban, a kezdő sípszó után a körülményeket teljesen ki kell zárniuk játékosainak. Ezzel kapcsolatban külön beszélt Leon Goretzkáról is, aki a tavalyi Európa-bajnokságon a hajrában egyenlített a magyar csapat ellen, majd a magyar szurkolókat hergelte. A tréner szerint a Bayern középpályása is sok paprikás hangulatú meccsen szerepelt már, és függetleníteni tudja magát a külső tényezőktől.

Hansi Flick – aki minimális változtatásokat tervez az Anglia elleni keddi kezdőcsapatán – megemlítette azt is, hogy a klubszezon után a négy Nemzetek Ligája-mérkőzést nagyon soknak tartja, ugyanakkor a többi válogatott számára is ugyanazok a feltételek.

A sajtótájékoztatón Thomas Müller is válaszolt a sajtó képviselőinek kérdéseire. A Bayern München 32 éves csatára a németek keddi, Anglia elleni találkozón nyújtott teljesítményét dicsérte. Szerinte pozitív visszajelzést kaptak az addig végzett munkájukról, mert szinte végig uralták a meccset, ugyanakkor megjegyezte, hogy talán a tökéletes összhang hiánya miatt nem sikerült megnyerniük a találkozót. Ugyanakkor reméli, hogy a következő két összecsapáson pontokat ér majd a sok elvégzett munka.

Müller újságírói kérdésre arról is beszélt, nem terveznek a kezdéskor letérdelni a Puskás Arénában.

Az NL A divíziójának 3. csoportjában két forduló után az olaszokkal és az angolokkal is döntetlent játszó Németország a harmadik helyen áll. Egy ponttal marad el az angolokat legyőző, az olaszoktól vereséget szenvedő, második helyezett magyar válogatottól, és kettővel az éllovas olaszoktól.

A Magyarország–Németország-mérkőzés szombaton 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

LABDARÚGÁS
NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ (június 11., szombat)
20.45:
Magyarország–Németország
20.45: Anglia–Olaszország

A csoport állása: 1. Olaszország 4 pont (3–2), 2. Magyarország 3 (2–2), 3. Németország 2 (2–2), 4. Anglia 1 (1­–2)

A TOVÁBBI PROGRAM
4. FORDULÓ (június 14., kedd)
20.45:
Anglia–Magyarország
20.45: Németország–Olaszország

5. FORDULÓ (szeptember 23.)
20.45:
Németország–Magyarország
20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ (szeptember 26.)
20.45:
Magyarország–Olaszország
20.45: Anglia–Németország

(MTI / Index)

(Borítókép: Hansi Flick. Fotó:   CHRISTOF STACHE / AFP)

Rovatok