Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám a rasszizmusról üzent a szurkolóknak a németek elleni mérkőzés előtt

2022. június 11., szombat 13:27

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Németországot fogadja a Nemzetek Ligája elitkörének 3. fordulójában a Puskás Arénában. A csoport második helyén álló magyar csapat vezére, Szalai Ádám a mérkőzés előtt arra kérte a szurkolókat, hogy kerüljék a szombati találkozón a rasszista megnyilvánulásokat annak érdekében, hogy több zárt kapus mérkőzése ne legyen a válogatottnak.

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Magyar Labdarúgó-szövetség Facebook-oldalán arra kérte a szurkolókat, hogy mellőzzék a kirekesztő megnyilvánulásokat.

Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésünk, amit mindenképp el szeretnénk kerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megnyilvánulásokat, valamint minden olyan kirekesztő megnyilvánulást, mondatot, szavakat, amik esetleg a jövőben zárt kapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagytok a legfontosabbak

– kérte Szalai a szurkolókat.

A magyar szurkolók elképesztő erejű biztatása már többször átsegítette a csapatot a nehéz pillanatokon, amit a támadó is kiemelt.

Már többször bizonyítottátok, hogy Európában és az egész világon is páratlanok vagytok abban, ahogy buzdítotok minket, ahogy mellettünk vagytok az utolsó percig, és ahogy a mérkőzés végén közösen a Himnuszt énekeljük.

A múlt szombati, Anglia elleni mérkőzés ismét óriási felzúdulást okozott a nemzetközi sajtóban, és nemcsak azért, mert Marco Rossi csapata óriásit küzdve 1–0-ra legyőzte az Európa-bajnokság döntősét, hanem a szurkolók mérkőzés előtti viselkedése miatt is.

A magyar csapat a hétközi veresége ellenére is a csoport második helyén áll, így jó előjelekkel várhatja a németek elleni találkozót, pláne, ha figyelembe vesszük a tényt, hogy a mieink még sohasem veszítettek tétmeccset soros ellenfelük ellen.

NEMZETEK LIGÁJA

A LIGA, 3. FORDULÓ (június 11., szombat)

20.45: Magyarország–Németország

20.45: Anglia–Olaszország

A csoport állása:

  1. Olaszország 4 pont (3–2)
  2. Magyarország 3 pont (2–2)
  3. Németország 2 pont (2–2)
  4. Anglia 1 pont (1­–2)

(Borítókép: Szalai Ádám. Fotó:  Matteo Ciambelli / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok