Index Vakbarát Hírportál

Az élvonalbeli labdarúgó csapata tudott a nemi erőszak vádjáról

2022. július 8., péntek 16:12

A hétfőn letartóztatott angol élvonalbeli játékosnál három nemi erőszak ügyben nyomoz a rendőrség. A játékos csapata már tavaly ősszel tisztában volt a vádakkal, a labdarúgó ennek ellenére tovább játszhatott az együttesben.

Hétfőn Londonban nemi erőszak vádjával letartóztattak egy Premier League-ben futballozó játékost. A Guardianinformációi szerint a labdarúgó csapata már ősszel tisztában volt a vádakkal, ennek ellenére tovább játszhatott a klubban. A focistát jogi okok miatt nem nevezi nevén a sajtó. A játékos klubja tisztában van a letartóztatással, de nem kívánja kommentálni az eseményeket. 

A hétfő reggel letartóztatott játékosért kedden letették az óvadékot, így augusztusig szabadlábon védekezhet. A Scotland Yard kedden közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban: 

Amíg őrizetben volt, további két nemi erőszak ügyében merült fel a neve, amelyeket 2021 áprilisában és júniusában követhetett el különböző, húszas éveiben járó nőkkel szemben. 

A letartóztatás veszélybe sodorta a fiatal labdarúgó következő szezon előtti edzéseken való részvételét, valamint a barátságos mérkőzéseken való szereplést. A Premier League augusztus 5-én kezdődik. A játékos várhatóan a téli, katari világbajnokságon is képviselné hazáját.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok