Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos, a Manchester United Cristiano Ronaldo nélkül kezdi az új idényt

2022. július 9., szombat 10:11

Napok óta tartja magát a pletyka, mely szerint Cristiano Ronaldo átigazolási kérelmet nyújtott be a Manchester United vezetőinél, ugyanis nem szeretné, hogy 19 év után megszakadjon a rekordja, és a 2002–2003-as idény óta először ne legyen ott a Bajnokok Ligája mezőnyében. Most az MU is elismerte, a portugál klasszis nélkül utaznak az új idény első edzőtáborába.

Hogy valamivel pontosabbak legyünk, a Manchester United péntek délután azt a 31 fős keretet hozta nyilvánosságra, amely az új menedzser, Erik ten Hag irányításával elutazik Thaiföldre és Ausztráliába, ahol aztán több felkészülési mérkőzést is vív majd. Ennek a keretnek nem tagja Ronaldo, aki állítólag családi okokra hivatkozva kérte, hogy a társakhoz képest később kezdhesse meg a felkészülést a 2022–2023-as évadra.

Napok óta tartja magát a pletyka, hogy a portugál ennél is súlyosabb kéréssel fordult valójában az MU vezetőihez: az előző idényben 30 bajnokin 18 gólig jutó veterán nem akar Manchesterben maradni. Döntése egyik fő mozgatórugója állítólag az, hogy továbbra is a BL-ben szeretne szerepelni, jelenleg sorozatban 19 olyan idénynél tart, amikor aktuális csapatával az európai labdarúgás legnagyobb színpadjaként emlegetett sorozat tagja volt. Anno, a 2002–2003-as idényben, első profi klubja, a Sporting CP színeiben esett meg vele, hogy nem játszhatott a Bajnokok Ligájában...

A United az előző kiírásban azonban csak hatodik lett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League), emiatt pedig az Európa-ligában indulhat csak a 2022–2023-as idényben...

A minap már arról szóltak a hírek, hogy Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes a Barcelona elöljáróival találkozott, így az a korábban elképzelhetetlen forgatókönyv sem kizárható, hogy az ötszörös aranylabdás a Real Madriddal elért sikerek után a nagy spanyol riválisnál kössön ki! A nemzetközi sajtó CR-t szintén összeboronálta a Chelsea-vel és a Bayern Münchennel is, utóbbinál azonban Oliver Kahn klubigazgató úgy nyilatkozott, amekkora klasszisnak tartja Ronaldót, annyira biztos abban, hogy a támadó nem illeszkedne a bajor klub filozófiájába, úgyhogy Münchenben nem is terveznek ajánlatot tenni elé.

Az angol sajtóban már azt találgatják, Harry Kane vagy a PSG-től állítólag szintén elvágyódó Neymar lesz-e Cristiano Ronaldo utódja a Manchester United támadószekciójában.

Rovatok