Index Vakbarát Hírportál

Már nem üres fantázia, hogy összeáll a Messi–C. Ronaldo-duó

2022. július 13., szerda 10:46

Hiába szeretné Erik ten Hag Manchesterben tartani, egyre másra érkeznek az aligha alaptalan pletykák: Cristiano Ronaldo még ezen a nyáron távozik az Old Traffordról. Az ESPN most egy olyan lehetőséget vetett fel, amely korábban nem tűnt realitásnak, annak ellenére sem, hogy sokak fantáziáját megmozgatta már…

Az amerikai sportportál állítása szerint a Ronaldo ügyeit képviselő menedzser, Jorge Mendes a napokban felajánlotta a támadó szolgálatait a Paris Saint-Germainnek. Mendes régi jóbarátja a PSG sportigazgatói székébe a közelmúltban kinevezett – szintén portugál – Jorge Camposnak. Nem mellékesen most hozták tető alá a Portótól megvásárolt Vitinha Párizsba szerződését is.

Ha a megállapodás létrejön, az egy egészen elképesztő támadószekciót eredményezne: az elmúlt 15 év két legmeghatározóbb futballistája, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett Neymar és Kylian Mbappé is a francia csapat keretéhez tartozik. Messi 2021 nyara óta futballozik a PSG-ben, barcelonai szerződése lejártával ingyen igazolt a Ligue 1 favoritjához, mivel a katalánok a La Ligában múlt nyáron életbe lépett spanyol gazdasági szabályok miatt nem tudtak új megállapodást kötni vele. 

Az ESPN szerzője, Julien Laurens felidézi, a Manchester United holland menedzsere, Ten Hag továbbra is számolna Ronaldóval a 2022–2023-as idényben. „Alig várom a közös munkát vele. Persze, én is olvastam a híreket, de Cristiano nem eladó, vele tervezünk, együtt akarunk sikereket elérni” – jelentette ki a keddi, bangkoki felkészülési mérkőzés után, amelyen 4–0-ra verték a Liverpoolt.

CR – hivatalosan – családi okok miatt nem tagja a thaiföldi edzőtáborba utazott manchesteri keretnek. 

Ronaldót az elmúlt hetekben a Chelsea-vel, a Bayern Münchennel, a Barcelonával és a Real Madriddal is összeboronálta a világsajtó.  

Rovatok