Index Vakbarát Hírportál

Londonba igazol a balhés családjáról elhíresült olasz futballista

2022. július 24., vasárnap 19:24

A Premier League-ben szereplő West Ham Unitednél folytatja pályafutását az olasz válogatott Gianluca Scamacca.

A 195 centire nyúlt csatár az előző idényben robbant be, 16 bajnoki góllal vette ki a részét a Sassuolo szerepléséből, remek játékának köszönhetően pedig már hétszer is pályára lépett az olasz válogatottban.

A 23 éves csatárt ezt követően többek között a Paris Saint-Germainnel is összeboronálták a nemzetközi lapok, de végül a Premier League-ben hetedik helyen záró londoni csapat lett a befutó.

Az olaszt klub ügyvezető igazgatója, Giovanni Carnevali a Corriere dello Sportnak az üzlet anyagi vonzatait is részletezte:

Scamaccáért a West Ham United 36 millió eurót fizet, további hatmillió érkezhet bónuszokból, illetve tíz százalék az esetleges eladásából. Számomra ez jól hangzik, már csak azért is, mert a West Ham sem egy vásárló, hanem inkább eladó klub.

A fiatal olasz csatár felépítése, technikája és képességei egyértelműen Zlatan Ibrahimovicsot idézik, ilyen formában pedig minden klubnak erőssége lehet, amennyiben meg tudja lépni a következő szintugrást.

Ugyanakkor Scamacca neve sokáig mégsem a futballista játéka miatt került elő az olasz lapoknál, hiszen felmenői kifejezetten heves vérmérsékletűek, édesapja pár éve megrongálta az AS Roma vezetőinek autóit, nagyapját pedig azért tartóztatták le tavaly, mert egy firenzei bárban késsel fenyegette meg az egyik vásárlót.

A londoni szurkolók nyilván azt remélik, hogy az angol lapokban már csak a játékos remek teljesítményének hírével találkozhatnak.

(Borítókép: Claudio Villa/Getty Images)

Rovatok