Index Vakbarát Hírportál

Mindenképpen kell támadó? Akkor már 100 millió eurót kérünk!

2022. július 27., szerda 13:05

Az Ajax alaposan megemelte Antony vételárát, hogy elhárítsa a Premier League-ben szereplő Manchester United érdeklődését – írják a szigetországi lapok.

Az amszterdamiaktól érkező Erik ten Hag vezetőedzőt követte Lisandro Martínez, jött az ugyancsak korábbi ajaxos Christian Eriksen, és nem tettek le Frenkie de Jong szerződtetéséről sem, akinek az érkezése Donny van de Beekre is jó hatással lehetne. 

A „vörös ördögök” pedig továbbra is maradnának az Ajax-vonulaton, hiszen Antonyt is gőzerővel igyekeznek átcsábítani.

A 22 éves brazil szélső mindkét amszterdami évében két számjegyű gólt (10+12) és gólpasszt (10+10) termelt, piaci értékét 35 millió euróra teszi a transfermarkt.de.

Ez a hollandokat mondjuk minimálisan sem érdekli, és 68 millió fontot (80 millió eurót) kértek a futballistáért.

Ten Hag szerette volna kissé felgyorsítani a csapatépítési folyamatokat, ennek kapcsán pedig új támadó szerződtetését szorgalmazta a klubnál.

Az eredmény? Az Ajax megemelte Anthony vételárát 84 millió fontra (100 millió euróra), hogy egyértelműsítse, hogy nem áll szándékában megválni tehetségétől.

Ha a négyszeres BEK/BL-győztes végül sikeresen gátolja meg a brazil futballista átigazolását, akkor az angolok figyelme a helyi lapok szerint a stuttgarti Sasa Kalajdzic felé fordulhat.

(Borítókép:  ANP via Getty Images)

Rovatok