Index Vakbarát Hírportál

Gól nélküli döntetlennel búcsúzott az európai kupaporondtól a Puskás Akadémia

2022. július 28., csütörtök 23:07

A Puskás Akadémia gól nélküli döntetlenre végzett a vendég portugál Vitória együttesével a csütörtöki visszavágón a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában, így a felcsútiak 0–3-as összesítéssel búcsúztak a nemzetközi kupaporondtól.

Az első mérkőzésen háromgólos hátrányba kerülő Puskás Akadémia egyáltalán nem hitehagyottan lépett pályára, kemény csatára késztette a portugál együttest, ugyanakkor az első félidőben két fontos játékosát is elveszítette. Szerencsétlen sérülés miatt a játékrész elején a júniusban a németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken eredményes Nagy Zsoltot, a szünet előtt pedig Szolnoki Rolandot kellett lecserélni – írta helyszíni tudósításában az MTI.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a felcsútiak igyekeztek ugyan, ám a vendégek összességében könnyedén hárították el próbálkozásaikat. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője fél órával a vége előtt hármas cserével próbált utoljára beleszólni a párharcba, azonban ez sem kavarta fel az állóvizet, nem született gól a találkozón.

Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője a mérkőzést követően az M4 Sport kamerája előtt arról beszélt, mindkét játékos térdszalagja sérült, egyelőre remélik, hogy csupán húzódásokról van szó, és nincs szakadás, de annyi biztos, nem egy-két nap lesz, mire újra edzésbe állhatnak, így pedig jó eséllyel lemaradnak az NB I 2022–2023-as idényének rajtjáról.

A Puskás Akadémia vasárnap a címvédő Ferencváros otthonában kezd az OTP Bank Ligában.

A magyar kupacsapatok közül az FTC a Bajnokok Ligája-, a Mol Fehérvár és a Kisvárda az Ekl-selejtezőben vette sikerrel a második kört.

LABDARÚGÁS
EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Puskás Akadémia–Vitória Guimaraes (portugál) 0–0
Összesítésben 3–0 a Vitóriának.
Korábban
Qabala (azeri)–Mol Fehérvár 2–1
(1–1)
Összesítésben 5–3 a Fehérvárnak.
Kisvárda–Kajrat Almati (kazah) 1–0(1–0)
Összesítésben 2–0 a Kisvárdának.

(MTI/Index)

(Borítókép:  Alfa Semedo a portugál csapat (b) és Alexandru Baluta a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában a Puskás Akadémia - Vitória Guimaraes visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. július 28-án. Fotó: Vasvári Tamás  / MTI)

Rovatok