Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros a Qarabag elleni párharcot sem tudta győzelemmel kezdeni

2022. augusztus 3., szerda 19:57

A labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első felvonásán a Ferencváros hiába vezetett az azeri Qarabag otthonában, meg kellett elégednie 1–1-es döntetlennel. A visszavágót jövő kedden rendezik meg a Groupama Arénában.

A Ferencváros a Tobol elleni selejtezőkörben itthon gálázva jutott tovább (5–1), majd a Slovan ellen Pozsonyban fordított (5–3), a Qarabag pedig előbb a Lech Poznan elleni párharcot fordította meg csontsimán kétgólos hátrányból (5–2), majd meglepetésre a Zürichet is elintézte ráadásban – igaz, az eddig négy gólt szerző Kady eltiltás miatt nem léphetett ezúttal pályára.

A házigazda az első negyedórát még kihúzta, a 17. percben aztán megszerezte a vezetést a papíron lényegesen jobb erőkből álló Ferencváros, a kapu előtti tűzijátékot Franck Boli közeli lövése zárta góllal (0–1).

Gyakorlatilag a semmiből egyenlített a Qarabag, a 34. percben Filip Ozobic szabadrúgása Dibusz Dénesről Owusu elé pattant, aki Bolihoz hasonlóan nem hibázott ziccerben (1–1).

A kapott gól kissé megfogta a Fradit, bár Adama Traoré azért így is visszavehette volna az előnyt, de a szünet előtt annak is örülhettünk, hogy a Qarabag újabb találatát les előzte meg.

A fordulást követően rögvest Mats Knoestert kellett ápolni, majd Samy Mmaee sérült meg, de a holland is csak a játékrész derekáig bírta, így mindkét belső védőt kénytelen volt lecserélni Sztanyiszlav Csercseszov.

A második játékrészt ezt leszámítva sem indította jól a magyar bajnok, teljesen átadta a kezdeményezést azeri ellenfelének, más kérdés, hogy szerencsére a hazaiak sem voltak túl veszélyesek.

Az épp Knoester helyére beálló Adnan Kovacevic pillanatokkal később háttal szerezhetett volna vezetést, majd a végjátékban felpörögtek az események, előbb Bahlul Mustafazada maradt le fél ütemmel ziccerben, így nem talált kaput, aztán Tokmac Nguen lőtt a léc fölé, mielőtt Ibrahima Wadji éles szögben elönzőzte.

Újabb gól a hétperces ráadásban sem esett, így a Ferencváros a Tobol otthonában elért 0–0, valamint a Slovan elleni hazai 1–2 után ezt a párharcot sem tudta győzelemmel kezdeni – igaz, eddig a visszavágón rendre kinyílt a gólcsap...

A párharc továbbjutója minden bizonnyal a Viktoria Plzennel találkozhat a BL-csoportkörért, hiszen a cseh gárda idegenben 2–1-re nyert a moldovai Sheriff Tiraspol elleni csata első felvonásán. 

BAJNOKOK LIGÁJA

3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

Qarabag (azeri)–Ferencváros 1–1 (Owusu 34., ill. Boli 17.)

A visszavágót jövő kedden 20 órakor rendezik meg.

(Borítókép: Franck Boli 2021. augusztus 18-án. Fotó: Harry Langer / DeFodi Images / Getty Images)

Rovatok