Index Vakbarát Hírportál

Pénzbüntetést és szektorbezárást kapott a Ferencváros az UEFA-tól

2022. augusztus 5., péntek 20:23

AZ UEFA 79 ezer eurós pénzbüntetéssel és részleges szektorbezárással büntette az FTC-t a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtező mindkét mérkőzésen tapasztaltak miatt.

79 ezer euróra, azaz nagyjából 31 millió forintra büntette az UEFA a Ferencvárost a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtező mindkét mérkőzésén tapasztaltak miatt – írja a Nemzeti Sport.

Az UEFA közleménye szerint az FTC-nek

A pénzbüntetéssel és a szektorlezárással nem ért véget a lista. A szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt az UEFA megtiltja az FTC-nek, hogy egy jövőbeli idegenbeli európai kupamérkőzésére jegyet árusíthasson – ezt az intézkedést az UEFA két év próbaidőre felfüggesztette.

Emellett a Ferencvárosnak 30 napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovan Bratislavával, hogy a pozsonyi stadionban a Fradi szurkolói által okozott károkat rendezzék (az UEFA példaként 20 tönkretett széket tüntetett fel a határozatban).

A Ferencváros szerdán 1–1-es döntetlent ért el az azeri Qarabag vendégeként, a párharc visszavágója kedden lesz a Groupama Arénában.

(Borítókép: A Ferencváros szurkolótábora a Slovan Bratislava elleni hazai mérkőzésen július 20-án. Fotó: Szirtesi László / Getty Images)

Rovatok