Index Vakbarát Hírportál

Több mint gyanús, hogy máris távozott a Barca nyári szerzeménye

2022. augusztus 11., csütörtök 12:58

Az FC Barcelona által júliusban bejelentett új igazolás, Andreas Christensen Instagram-oldaláról eltűnt minden, a katalán csapattal kapcsolatos poszt, profilképként pedig visszaállította a korábbi, Chelsea-mezes fotóját. Mindez annak fényében árulkodó, hogy az ESPN beszámolója szerint a dán bekk szerződésében szerepelt egy záradék, mely szerint ingyen távozhat, ha nem sikerül regisztrálni a játékjogát a La Liga 2022–2023-as idényére.

Amint arról beszámoltunk, az amerikai ESPN sportportál információi szerint rendhagyó záradékok kerültek a Barcelona több nyári szerzeményének szerződésébe is. Ezek alapján Andreas Christensen és Franck Kessié is ingyen távozhat az átigazolási időszak végéig, amennyiben a Barca képtelen regisztrálni a játékjogukat az idény első tétmeccse, a szombati, Rayo Vallecano elleni bajnoki előtt.

Néhány Reddit-felhasználó lett figyelmes arra, hogy a Chelsea-vel épp a katalánok kedvéért nem hosszabbító Christensen hivatalos közösségi oldaláról már el is tűntek a Barcelonával kapcsolatos posztok, a játékos profilképén pedig ismét a londoni csapat mezében tündököl.

Mindez a korábbi sajtóhírek fényében több mint gyanús. Ugyan a gránátvörös-kékek honlapján egyelőre nem jelent meg információ, elképzelhető, hogy Christensen spanyolországi karrierje már most véget ért.

A 26 éves bekk a felkészülési időszakban négy mérkőzésen kapott szerepet a csapatban, játszott az Inter Miami (6–0), a Real Madrid (1–0), a New York Red Bulls (2–0) ellen megnyert, illetve a Juventus (2–2) ellen döntetlennel végződő találkozón is. 

Az 57-szeres dán válogatott játékost tavasszal nagyon szerette volna megtartani a Chelsea, kérdés, ha a barcelonai kaland valóban ennyi volt, van-e visszaút számára a Premier League legutóbbi kiírásának bronzérmeséhez.

A Barcelonának sajtóhírek szerint legalább 120–150 millió eurónyi plusz bevételre lenne szüksége ahhoz, hogy a szombati idényrajtig regisztrálni tudja a La Ligánál a nyári szerzeményeket, köztük Robert Lewandowskit, Raphinhát és Jules Koundét, akikért épp 150 millió eurót fizettek ki az elmúlt hetekben…

Arról, hogy milyen válságban is van a klub, illetve milyen módszerekkel próbál kijönni szorult helyzetéből a Joan Laporta vezette elnökség, itt írtunk bővebben.

(Borítókép: Jose Breton / Pics Action / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok