Index Vakbarát Hírportál

Kikosarazták az MU rekordajánlatát, morcos a brazil támadó

2022. augusztus 28., vasárnap 14:10

Nincs hét fordulat nélkül az Ajax–Manchester United vonulaton, mostanában Antony sorsa a kérdéses, és a brazil támadót egyelőre rekordösszegért sem adnák az amszterdamiak.

Nemrégiben arról szóltak a hírek, hogy a Premier League-ben javuló formát mutató „vörös ördögök” 97 millió euróért vihetik a 22 éves szélsőt, de megegyezés továbbra sincs a felek között.

A Manchester United a napokban 90 millió eurót ajánlott az Ajaxnak, amivel holland rekordot döntene Antony – ezt jelenleg épp a szintén az angol gigász által hajkurászott Frenkie de Jong tartja, aki 86 millió euróért igazolt az amszterdamiaktól a Barcelonához, míg ugyancsak 2019 nyarán Matthijs de Ligt 85,5 millióért került az Ajaxtól a Juvéhoz.

A top 10 játékoseladásból amúgy két PSV-s van a nyolc ajaxos mellett

  1. Frenkie de Jong (Ajax–Barcelona, 2019) 86 millió euró
  2. Matthijs de Ligt (Ajax–Juventus, 2019) 85,5
  3. Lisandro Martínez (Ajax–Manchester United, 2022) 57,37
  4. Hirving Lozano (PSV–Napoli, 2019) 45
  5. Davinson Sánchez (Ajax–Tottenham, 2017) 42
  6. Hakim Zijes (Ajax–Chelsea, 2020) 40
  7. Donny van de Beek (Ajax–Manchester United, 2020) 39
  8. Memphis Depay (PSV–Manchester United, 2015) 34
  9. Arkadiusz Milik (Ajax–Napoli, 2016) 32
  10. Sébastien Haller (Ajax–Dortmund, 2022) 31

A holland rekordbajnok az átigazolási piac bezárulta előtt nem szívesen válna meg egyik legnagyobb értékétől, mivel már nemigen lenne opciója pótolni őt a piacról – és a Liverpool, Napoli, Rangers hármas ellen azért minden klasszis elkél a BL-csoportkörben az első kalapos együttesnek.

Antony mindenesetre egyre nehezebben fogadja, hogy nem halad a klubváltása, pedig már rég jelezte, hogy távozni szeretne.

Februárban az ügynököm találkozott Amszterdamban a klub képviselőivel, hogy tájékoztassa őket, hogy szeretnék új kihívásokat keresni és távozni a klubtól. Érkeztek elég komoly ajánlatok értem. Az átigazolási időszakban voltak találkozóink a klubbal, ahol új szerződést ajánlottak nekem, de nyomatékosítottam még egyszer, hogy én távozni szeretnék. Nagyon boldog voltam Amszterdamban, trófeákat nyertünk az Ajaxszal, számos barátra tettem szert, fontos része volt a karrierem építésének, de most tovább kell lépnem, és követni az álmaimat. Az embereknek meg kell hallaniuk, és megérteni, hogy a boldogságom irányába szeretnék haladni. Erre van szükségem ahhoz, hogy a legjobb szintemen teljesítsek. Az Ajax ugyanakkor mindig a szívemben marad

– idézi gyakorlatilag minden angol lap Antonyt.

Ha összejön a transzfer (amihez a mostani hírek szerint legalább 100 millió eurós ajánlat kell), akkor Casemiro (70,65 millió euró), Lisandro Martínez (57,37), Tyrell Malacia (15) és a szabadon érkező Christian Eriksen után Antony lehet a „vörös ördögök” ötödik nagy nyári szerzeménye.

(Borítókép: Michael Bulder/NESImages/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok