Index Vakbarát Hírportál

Az MU 97 millióért viszi az Ajax-sztárt, Londonból érkezik a pótlás?

2022. augusztus 23., kedd 13:49

Holland sajtóhír szerint a Manchester United még a héten bejelenti az Ajaxot erősítő Antony szerződtetését.

A 22 éves brazil szélső szerződtetése egy ideje napirenden van Erik ten Hag új klubjánál, de sokáig úgy tűnt, hogy az amszterdamiak semmilyen áron nem válnának meg a klubban 82 meccsen 24 gólt és 22 gólpasszt jegyző futballistától.

A Sparta Rotterdam elleni mérkőzésen viszont Antony nem került be a keretbe, a hírek szerint azért, mert az idényben három meccsen két-két találatot és előkészítést jegyző futballista már nem sokáig marad az Ajaxnál.

Még a héten meglehet az átigazolás, úgy hallottam, hogy 97 millió eurós összegről van szó, szóval éppen csak száz alatt. Az Ajax ezt már el fogja fogadni

– állítja a De Telegraaf futballszakírója, Valentijn Driessen.

Ezzel a korábbi Ajax-tréner megkaphatja egyik kiszemeltjét, de Ten Hag ekkor sem állna le a vásárlással.

Antony mellett Gakpót is akarja. João Félixért 135 millió eurót ajánlottak, pénzük tehát van. Továbbá Frenkie de Jong szerződtetése sem került le a napirendről.

A Manchester United múlt héten jelentette be Casemiro (70,65 millió euró) szerződtetését, korábban Lisandro Martínez (57,37) érkezett az Ajaxtól, Tyrell Malacia (15) a Feyenoordtól, a szintén korábbi amszterdami Christian Eriksen pedig szabadon igazolhatóként, a Brentfordot elhagyva.

Ami az amszterdamiakat illeti, a hírek szerint korábbi játékosukat, Hakim Zijest próbálják meg visszacsábítani a Chelsea-től, kölcsönbe érkezne, és az Ajax még a tízmillió eurós fizetése felét is hajlandó lenne állni.

A marokkói varázsló 2016 és 2020 között 49 góllal és 81 gólpasszal segítette a holland rekordbajnokot, amely negyvenmillió euróért adta el a londoniaknak két évvel ezelőtt.

(Borítókép: Daley Blind már volt a Manchester United alkalmazásában, hamarosan Antony is vörös ördök lehet. Fotó: Rico Brouwer / Soccrates / Getty Images)

Rovatok