Index Vakbarát Hírportál

A liverpooli mészárlás után munkanélküli lett a korábbi hős

2022. augusztus 30., kedd 10:45

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő AFC Bournemouth a hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette edzőjét, Scott Parkert.

A 2020-ban a Fulhamet, idén a Bournemoutht első osztályba segítő tréner az új idényt sem kezdte rosszul, hiszen az Aston Villát 2–0-ra legyőzte Parker együttese, ezt követően viszont jött a vesszőfutás.

A csapat előbb a Manchester Citytől kapott ki 4–0-ra, majd az Arsenal verte 3–0-ra, legutóbb pedig a Liverpool 9–0-ra ütötte ki a Bournemoutht.

Mint látható, önmagában nem a vereségek ténye okozta a menesztést, hiszen az Arsenal hibátlan mérleggel első, a legutóbbi öt kiírásból négyet megnyerő City a második, a köztes aranyat elhódító Liverpool pedig a manchesteri zakó után elképesztő bizonyítási vággyal lépett pályára, de a három meccsen felmutatott 0–16-os gólkülönbség tarthatatlannak bizonyult.

Szeretném megköszönni Scottnak és stábjának a nálunk töltött időszak erőfeszítéseit. A Premier League-be visszajutásunk klubtörténetünk egyik legszebb szezonját jelenti. Ugyanakkor a csapat fejlődésének érdekében szükséges volt a változtatás. Tiszteletet és egymás iránti hitet kell mutatnunk a másik felé, ez már sok sikert hozott nekünk az elmúlt időszakban, és ezúttal sem térünk el ettől. Azonnali hatállyal megkezdődik az edzőkeresés

– idézi Maxim Demin orosz születésű brit üzletember tulajdonosát a klub honlapja.

A Bournemouth közleménye arra is kitér, hogy a Wolverhampton elleni szerda esti mérkőzésen Gary ONeil irányítja majd a csapatot.

(Borítókép: A Liverpool nem kímélte a hétvégén a Bournemoutht – Michael Regan/Getty Images)

Rovatok