Index Vakbarát Hírportál

„Már a szünetre elvesztettük az irányítást” – Gulácsi értékelt a 0–4 után

2022. szeptember 4., vasárnap 15:53

Szombat délután a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában az Eintracht Frankfurt 4–0-ra kiütötte a Lipcse csapatát. A mérkőzés után a lipcseiek kapusa, Gulácsi Péter is megosztotta gondolatait.

Túlzás nélkül is komoly krízisben van az RB Leipzig, miután pocsékul kezdte a szezont, öt forduló után mindössze öt pontja van a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató klubnak. A szombati játéknapon a Frankfurt vendégeként szenvedtek kiütéses, 4–0-s vereséget. 

A találkozó után a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a lipcsei klub honlapján elmondta: már a szünetben elveszítették az irányítást. 

Nem voltunk elég jók, az Eintracht megérdemelten nyert. Nulla-kettő után nagyon nehézzé vált a helyzet, mert remekül kontráztak. A szünetre már elvesztettük az irányítást. Jobbak kell legyünk kedden, bizonyítanunk kell a Sahtar ellen. Nehéz meccs lesz, de egyben lehetőség is a javításra

– mondta Gulácsi.

Domenico Tedesco, a Lipcse vezetőedzője szerint abszolút megérdemelten kaptak ki, mert akármit is próbáltak a mérkőzés során, semmi sem sikerült. A hírek szerint a vezetőedző alatt már amúgy is jó ideje inog a kispad. A következő javítási lehetőségük kedden érkezik, a Sahtar elleni BL-csoportkör-mérkőzésen. 

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
5. forduló, szombati mérkőzések
Union Berlin–Bayern München 1–1 (1–1)
Bayer Leverkusen–SC Freiburg 2–3 (1–0)
VfB Stuttgart–Schalke 04 1–1 (1–1)
VfL Bochum–Werder Bremen 0–2 (0–0)
VfL Wolfsburg–1. FC Köln 2–4 (1–3)
Frankfurt–RB Leipzig 4–0 (2–0)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok