Index Vakbarát Hírportál

Újabb menesztés, a Chelsea kirúgta BL-győztes edzőjét!

2022. szeptember 7., szerda 11:26

Úgy fest, fekete szerdára ébredtek a labdarúgóedzők, hiszen az RB Leipzig után a Chelsea is menesztette trénerét.

A londoni „kékek” a hivatalos felületeiken tudatták, hogy külön utakon folytatják a gárdát tavaly még Bajnokok Ligája-győzelemig vezető Thomas Tuchellel.

A 49 éves német szakember 2021 januárjában érkezett stábjával, közte Lőw Zsolt másodedzővel a 19 forduló után már hat vereséggel álló, csupán kilencedik londoni együtteshez, amelyet az idény végén a negyedik helyig hozott fel.

Ennél is nagyobb eredmény volt viszont, hogy a Bajnokok Ligájában az Atlético Madridot, a Portót, a Real Madridot és a Manchester Cityt is felülmúlta, így története során másodszor lett BL-győztes.

Az új idényben a Chelsea a Villarreal ellen büntetőpárbajban lett az európai Szuperkupa győztese, a klubvilágbajnokság fináléjában pedig hosszabbításban verte a brazil Palmeirast.

A honi fronton nem jött össze az áttörés, a bajnokságban harmadik, az FA-kupában és a Ligakupában döntős lett a csapat.

A 2022–2023-as idényben hat forduló alatt a Leeds United és a Southampton is legyőzte a gárdát, az utolsó szöget a koporsóba viszont az RB Leipzighez hasonlóan a keddi BL-zakó jelentette: a gárda 1–0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában.

A Chelsea részéről mindenki nevében szeretné a klub megköszönni Thomas és stábja eddigi erőfeszítéseit. Jogosan lesz helye az együttes történelemkönyvében, miután Bajnokok Ligáját, Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal. Az új vezetés 100 napja vette át a klub irányítását, és úgy véli, hogy ez a megfelelő idő meglépni ezt a változtatást. A Chelsea edzői stábja vezeti a csapat edzéseit és felkészülését a következő meccsekre, a klub pedig hamarosan új vezetőedzőt nevez ki. A klub nem ad ki addig újabb közleményt az edzőkérdésről, amíg az új szakembert meg nem nevezi

– írja honlapján a klub.

Tuchel épp száz mérkőzésen dirigálta az együttest, mérlege 60 győzelem, 24 döntetlen és 16 vereség volt.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as szezonját?

  • 5777
    Manchester City
  • 4093
    Real Madrid
  • 3266
    Bayern München
  • 2781
    Barcelona
  • 1658
    PSG
  • 906
    más
  • 853
    Liverpool
  • 554
    AC Milan
  • 286
    Chelsea

(Borítókép: Andrew Redington / Getty Images)

Rovatok