Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea kinevezte a focitörténelem valaha volt legdrágább vezetőedzőjét

2022. szeptember 12., hétfő 13:21

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Chelsea hivatalosan is bejelentette, hogy Graham Potter lett a csapat új menedzsere. Az angol szakember a múlt héten menesztett Thomas Tucheltől vette át az irányítást. Sajtóhírek szerint a Brighton több mint 25 millió euróval gazdagodott Potter elengedéséért cserébe.

Igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések: a Brightonnal az elmúlt másfél évben bravúrt bravúrra halmozó Graham Potter lett a Chelsea új menedzsere. 

A szakvezető 2019 óta ült a „sirályok” kispadján, az együttes jelenleg két hellyel és három ponttal megelőzve a Chelsea-t a negyedik a Premier League-ben. A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK-t irányította, majd 2018–2019-ben a Swansea City trénere volt.

Angol sajtóhírek szerint a 47 esztendős szakemberért nem kevesebb mint 23 millió fontos, cirka 26 millió eurós kivásárlási árat kért el a Brighton a Chelsea-től. Amennyiben az információ helytálló, úgy Potter a valaha volt legtöbb pénzért csapatot váltó edző lett a focitörténelemben. Az eddigi csúcstartó a Bayern Münchent irányító Julian Nagelsmann, akiért 2021 nyarán egyes hírek szerint 15, más információk alapján 20 millió eurót tett le a bajor sztárcsapat az RB Leipzig vezetőségének asztalára. 

New surroundings! pic.twitter.com/dQB17xqzYa

— Chelsea FC (@ChelseaFC) September 12, 2022

A fővárosi egyesület szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Tuchelt, akinek Lőw Zsolt volt a másodedzője. Egybehangzó sajtóinformációk szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új klubvezetéssel és néhány játékosával.

Megmosolyogtató lehet, de sajtóhírek szerint Tuchel nem feltétlenül lesz sokáig munkanélküli: az idényt jól kezdő, ám az elmúlt hetekben bukdácsoló, állítólag az öltözőn belül bizalmi válságokkal küzdő Bayern München érdeklődik iránta. 

A végén Nagelsmann nem csak a rekordját, a kispadját is elveszítheti a Chelsea döntései miatt? 

(Borítókép: Graham Potter 2018-ban. Fotó: Nils Petter Nilsson / Getty Images)

Rovatok