Index Vakbarát Hírportál

Xavi megváltoztatná a Barca sorsát, Müllerék Lewandowskival viccelődnek

2022. szeptember 13., kedd 14:12

Kedden a második fordulóval folytatódik a Bajnokok Ligája, a nap egyik csúcsmeccse a hatszoros BEK/BL-győztes Bayern München összecsapása lesz az ötszörös első Barcelonával.

A katalánoknak nem sok okuk volt az örömre mostanában, ha a Bayern Münchennel találkoztak, hiszen a legutóbbi csoportkörben a németek oda-vissza 3–0-ra legyőzték a Barcelonát, egy évvel korábban pedig a lisszaboni negyeddöntőben 8–2-re ütötték ki riválisukat. A legutóbbi négy felvonást egyaránt a német rekordbajnok nyerte meg, az utolsó nyolc ütközetből csak egyet nyert a gránátvörös-kék gárda, azt is otthon.

Xavi szerint együttese kezdi megközelíteni a benne rejlő potenciált, és felveheti a versenyt Julian Nagelsmann sztárcsapatával.

Sok minden változott, amióta legutóbb játszottunk a Bayernnel, főleg a mentalitásban. Mondtam a játékosoknak, hogy ez itt a Barca, ahol meg kell mutatnunk a jellemünket, és fejlődnünk kell mentálisan. A nyári igazolások is erősítettek minket, a győzelmek pedig magabiztosságot hoztak. Izgatottak vagyunk, meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést, és képesek vagyunk megváltoztatni a párharc történetét

– mondta a katalánok edzője a Marcának.

A bajorok trénere osztja kollégája véleményét, hogy hiba lenne kiindulni a tavaly őszi meccsekből.

„Ismerjük őket, de mondtam a csapatomnak, hogy ez új kihívás, mivel új játékosok szerepelnek fontos posztokon, beleértve Robert Lewandowskit. A legutóbbi négy meccs benyomásai nem számítanak, mivel ez most teljesen új gárda. Vannak remek fiatalok, akikre figyelni kell, mint Pedri és Gavi. Xavi remek munkát végez, kemény ellenfél lesz” – vélekedett Nagelsmann.

A mérkőzés fő sztorija természetesen Robert Lewandowski müncheni visszatérése lesz. A lengyel csatár 2014 és 2022 nyara között 375 tétmérkőzésen 344 gólt és 72 gólpasszt jegyzett a Bayernnél, a klubbal mind a nyolc évben bajnok lett, nyert Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát is – hazai fronton pedig további három kupa és öt Szuperkupa jött össze a gárdával.

Egyik fő előkészítője Thomas Müller volt – persze ez aligha meglepő, tekintve hogy 635 fellépésen 228 gól mellett már 246 gólpassza van a bajoroknál. A Lewandowski helyére érkező, az idényben eddig ötször eredményes Sadio Mané nem is hagyta ki a lehetőséget:

Mané viccelődött velem, hogy legyek óvatos, nehogy véletlenül Lewandowskinak passzoljak… A saját játékunkat kell játszanunk, nem pedig túlságosan Lewyre fókuszálni

– idézi a Marca a 33. születésnapját éppen ma ünneplő Müller szavait. 

A két csapat összecsapását 21 órakor rendezik meg a müncheni Allianz Arénában.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as szezonját?

  • 5777
    Manchester City
  • 4093
    Real Madrid
  • 3266
    Bayern München
  • 2781
    Barcelona
  • 1658
    PSG
  • 906
    más
  • 853
    Liverpool
  • 554
    AC Milan
  • 286
    Chelsea

BAJNOKOK LIGÁJA

2. FORDULÓ, KEDDI MECCSEK

A CSOPORT

21.00: Liverpool (angol)–Ajax (holland) (Tv: Sport1)

B CSOPORT

21.00: Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Sport2)

21.00: Porto (portugál)–FC Bruges (belga)

C CSOPORT

18.45: Viktoria Plzen (cseh)–Inter (olasz) (Tv: Sport1)

21.00: Bayern München (német)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport)

D CSOPORT

18.45: Sporting (portugál)–Tottenham (angol) (Tv: Sport2)

21.00: Marseille (francia)–Frankfurt (német)

(Borítókép: Alexander Hassenstein / Getty Images)

Rovatok