Index Vakbarát Hírportál

Kész, ennyi volt – a Real Madrid lemondott a világ legértékesebb játékosáról

2022. szeptember 19., hétfő 15:27

A Marca beszámolója szerint a La Ligában szereplő Real Madridnál végleg letettek arról, hogy Kylian Mbappéval erősítsék meg a keretüket.

A 23 éves francia támadó 160 millió eurós becsült piaci értékével jó ideje a világ legértékesebb játékosának számít a transfermarkt.de-nél, valamint gyakorlatilag minden hasonlóval foglalkozó portálnál.

Persze ez nem véletlen, hiszen fiatal kora ellenére már ötszörös bajnoknak és négyszeres gólkirálynak vallhatja magát hazájában, nyert három-három Francia Kupát és Szuperkupát, volt világbajnok és nyert Nemzetek Ligáját a válogatottal, egyedül a BL-győzelem hiányzik – itt eddig a döntő volt a csúcs.

A PSG és a nemzeti együttes remekléséből rendesen ki is veszi a részét, a párizsiaknál 226 tétmeccsen 269 gólból vállalt szerepet (181-et szerzett, 88-at előkészített), ebben az idényben pedig kilenc fellépésen tíz alkalommal volt eredményes.

A szélvészgyors támadó jövője volt a nyár egyik fő sztorija, és bár úgy festett, hogy a Real Madrid hosszú udvarlás után végre sikerrel jár, Mbappé az elképesztő lehetőségeket kínáló párizsi ajánlatra mondott igent. 

A Real Madrid nemet mond a színjátékra?

A Marca hétfőn arról számolt be, hogy a királyi gárda végleg letett arról, hogy megkaparintsa a francia futballistát.

A L’Équipe korábban arról írt, hogy Mbappé szerződése 2024 nyarán véget érhet, de ez sem hatja meg a madridiakat.

„Mbappé hétről hétre kisajátítja a rivaldafényt, és ez nagyon tetszik neki” – indít a Marca, kiemelve, hogy a futballista korábban arról beszélt, hogy gyerekkori álma a királyi gárdában szerepelni – hogy aztán a nyáron ez ne következzen be.

A lap megjegyzi, hogy rendre bedobják a Real Madrid nevét, hogy ezzel felverjék a támadó árát, aki így még jobb szerződést tud kiharcolni magának a PSG-nél – a királyi gárda viszont nem vesz ebben részt.

A Marca kiemeli, hogy a világbajnok játékos döntésével – miszerint marad Párizsban – sokat változott a helyzet, ugyanis azt a lap által említett bruttó 150 millió eurós éves fizetést, amelyet most kap, egyik klub sem fogja megadni neki. Akkor sem, ha valóban elérhetővé válik 2024 nyarán.

A pénz mindenek előtt?

Az újság aranyketrecnek nevezi a helyzetét, és Cristiano Ronaldóval von párhuzamot.

„Több eurót kért, majd még többet, ameddig a blancók vezetése nem tudott vagy akart igent mondani, ami a portugál játékos Juventushoz eladását hozta magával, majd a Manchester Unitedhez került, most meg már hiába kopogtat, az ajtó bezárult előtte.”

A Marca azzal zárja cikkét, hogy a franciának nagyon nehéz lesz elhagynia a párizsi klubot, miután nem élt az esélyével, és hogy a királyi gárda sem Mbappétól, sem a korábban ugyancsak sokszor hírbe hozott, végül aztán a Manchester Cityhez szerződő (és ott tíz meccsen 14 gólnál járó) Erling Haalandtól sem vár semmit.

Ezt bizonyára a francia és az angol klubnál rendkívül szomorúan konstatálják…

(Borítókép: Catherine Steenkeste / Getty Images)

Rovatok