Index Vakbarát Hírportál

Mindenen és mindenkin képes átgázolni a magyar válogatott új üdvöskéje

2022. szeptember 27., kedd 13:41

Kerkez Milos őszi szezonja eddig mesébe illő. A 18 éves labdarúgó alapember a holland élvonal harmadik helyén álló AZ Alkmaarban, múlt pénteken pedig Németország ellen bemutatkozott a magyar válogatottban.

A szerb–magyar kettős állampolgárságú Kerkezről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy nagy tehetség, nem véletlenül pallérozódott a Rapid Wien utánpótlásában, ahonnan 2019-ben távozott.

Ekkor került a képbe Darázs Tamás, a Mol Fehérvár jelenlegi játékosmegfigyelője, aki korábban Győrben volt technikai vezető és scout. Az ő ötletessége és segítsége kellett ahhoz, hogy Kerkez hazánkban folytassa.

Az túlzás, hogy én fedeztem volna fel Milost, hiszen már a Rapidnál kiemelt tehetség volt. Nem is volt mit scoutingolni rajta, mindenki tisztában volt a képességeivel. Én az átigazolásában segítettem, és való igaz, abban már van szerepem, hogy a magyar futball értéke lett ezáltal

– fogalmazott lapunknak Darázs Tamás.

A fehérvári megfigyelő szerint már akkor látszott a 15 éves fiún, hogy nagyon erős karakter, aki képes átgázolni mindenen és mindenkin, hogy megcsinálja magának a szerencséjét.

Akkor még nem azon gondolkodtunk, hogy hamarosan magyar válogatott lehet. Az volt a feladatunk, hogy segítsük a Magyarországra szerződését, beilleszkedését a hazai futballközegbe, és most már mondhatom, hogy jól sült el a történet.

Az Indexnek Darázs Tamás azt is elárulta, hogy a közelmúltban egy neves külföldi klub arra kérte, írjon egy riportot Kerkez Milos karakteréről.

A fiatal játékos tavaly év elején került az AC Milanhoz, az olasz együttes pedig idén januárban adta el az AZ-nek. Jelenlegi szerződése 2026-ig szól a holland csapattal. Marco Rossi szövetségi kapitány már a nyáron behívta a keretbe, a múlt pénteki, németek elleni 1–0-s győzelem alkalmával pedig be is mutatkozott a felnőttválogatottban, végigjátszotta a lipcsei mérkőzést.

(Borítókép: Az olasz Giovanni Di Lorenzo [b] és Kerkez Milos a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország–Olaszország-mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok