Index Vakbarát Hírportál

Ausztrál csodatinit igazolt a világ leggazdagabb futballklubja

2022. szeptember 30., péntek 11:55

Garang Kuol személyében 18 éves ausztrál válogatott futballistát igazolt az angol élvonalbeli Newcastle United – számolt be a klub hivatalos honlapja alapján a Magyar Távirati Iroda.

A játékos januárban, az átigazolási időszak kezdetén csatlakozik a klubhoz, amely a Central Coast Marinerstől vásárolta meg a játékjogát.

Kuol vasárnap, az Új-Zéland ellen 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen mutatkozott be az ausztrál válogatottban, a 73. percben csereként lépett pályára, és szerepe volt a gárda második góljában.

„Ausztráliában a fiatal fiúk számára a Premier League a legfontosabb bajnokság, amit néznek, de szinte senki sem gondolja, hogy elérheti ezeket a magasságokat. Egészen elképesztő dolog most az egyiküknek lenni, akinek sikerült” – mondta a tinédzser csatár.

Az ausztrál csapat ott lesz a novemberben kezdődő katari világbajnokságon, a D csoportban, a címvédő Franciaország, Dánia és Tunézia társaságában szerepel.

A Newcastle tavaly ősszel került szaúdi befektetők kezébe, azóta a világ leggazdagabb futballklubjaként emlegetik az együttest: a többségi tulajdonos Jaszir al-Rumajjan vagyonát több mint háromszázmilliárd fontra becsülik. 

(MTI / Index)

Rovatok