Index Vakbarát Hírportál

Trossard olyat tett az Anfielden, amire csak ketten voltak előtte képesek

2022. október 1., szombat 18:56

A Brighton 3–3-as döntetlent játszott a Liverpool otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában. A házigazda kétgólos hátrányból ugyan fordított a második félidőben, ám a végjátékot nem tudta kihúzni a Premier League-ben ezzel a mérkőzéssel debütáló olasz edző, Roberto De Zerbi ellen. A Chelsea a 90. percben húzta be a győzelmet a Crystal Palace ellen.

A belga Leandro Trossard duplájával a 18. percben már két góllal vezetettek a vendég brightoniak, de Roberto Firmino még az első félidőben szépített a Liverpool részéről az Anfielden lejátszott találkozón. A hazaiak a második felvonásban fordítottak, a végeredményt pedig Trossard állította be önmaga és csapata harmadik találatával (3–3).

A belga támadó mindössze a harmadik olyan játékos lett, aki a Premier League 1992 óta íródó történetében mesterhármasig jutott az Anfield Roadon a Liverpool ellen. Peter Ndlovu a Coventry, Andrej Arsavin az Arsenal színeiben szerzett szintén három találatot a Pool otthonában. 

A Liverpool a hetedik meccsét játszotta az idényben, s továbbra is csak két győzelem szerepel Jürgen Klopp csapatának neve mellett, amely kevesebb pontot gyűjtött, mint amennyivel már lemaradt az éllovas Arsenaltól – 11 pont a hátránya a listavezetővel szemben, és a tabella 9. helyén áll. 

A Chelsea már a hetedik percben hátrányba került a Crystal Palace otthonában, de a csereként beállt Conor Gallagher kilencvenedik percben szerzett góljával végül sikerült nyernie (1–2).

Az Everton szintén egygólos hátrányból állt fel, és nyert – Frank Lampard csapata a Southampton otthonában szerepelt (1–2). 

A Newcastle fölényes győzelmet aratott a Fulham ellen, amely Nathaniel Chalobah kiállítása miatt már a 8. percben emberhátrányba került a Craven Cottage-on (1–4)

A Brentford a bravúrosan védő Neto teljesítményének is köszönhetően csak gól nélküli döntetlent tudott játszani az újonc Bournemouth otthonában (0–0). 

Az Arsenal és a Tottenham rangadójáról itt írtunk! 

LABDARÚGÁS
PREMIER LEAGUE
8. FORDULÓ
Bournemouth–Brentford 0–0

Crystal Palace–Chelsea 1–2 (1–1)
Fulham–Newcastle United 1–4 (0–3)
Liverpool–Brighton 3–3 (1–2)
Southampton–Everton 1–2 (0–0)
West Ham United–Wolverhampton 2–0 (1–0)
Korábban
Arsenal–Tottenham 3–1 (1–1)

(MTI/Index)

Rovatok