Index Vakbarát Hírportál

Íme, a BL csoportkörének harmadik fordulójának legérdekesebb statisztikái

2022. október 6., csütörtök 11:00

A Manchester City norvég csatárát dicséri, fotóval illusztrált értékelésének a „Csodálatos Erling Haaland!” címet adva a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS), amely a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulós érdekességeit gyűjtötte csokorba a szerda esti meccseket követően.

Az egy félidőt játszó Haaland bő fél óra alatt szerzett két találatával vette ki a részét a vendég dán FC Köbenhavn felett aratott 5–0-s sikerből, és duplájával tovább javította – az IFFHS minősítése szerint elképesztő és példátlan – góltermését: 22 BL-fellépés után már 28 gólnál tart, ami 1,27-es átlagnak felel meg.

Haaland csapattársa, 

Julián Álvarez első találatát szerezte a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig ő lett a 100. argentin futballista, aki eredményes tudott lenni a BL/BEK históriájában.

A százas határt elérők-átlépők országlistáját Brazília vezeti 230 különböző gólszerzővel, a további sorrend: Franciaország (208), Spanyolország (168), Németország (145), Olaszország (116), Hollandia (112), Portugália (102), Argentína (100).

Az ukrán Sahtar Donyecket 2–1-re felülmúló Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti beérte a Manchester United korábbi sikeredzőjét, a skót Alex Fergusont: a Bajnokok Ligája történetének legtöbbet nyert szakvezetőiként mindketten 102 győzelmet számlálnak. A lajstromban harmadik a Manchester City spanyol vezetőedzője, Pep Guardiola, aki 96 nyertes meccsnél tart.

A madridi találkozó külön érdekessége volt, hogy a Real kezdő tizenegyében csak egy spanyol (Carvajal) kapott helyet tíz légiós mellett, míg a Sahtart csupa ukrán játékos alkotta.

A Paris Saint-Germaint erősítő Lionel Messi újabb rekordot döntött azzal, hogy bevette a Benfica kapuját (1–1). Az argentin világklasszis lett az első játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki 40 különböző együttes ellen szerzett gólt. A klubszínekben, minden nemzeti és nemzetközi sorozatban elért találatok tekintetében Messi immár ugyanúgy 691 gólnál tart, mint a brazil Romário, kettejüket csupán a 699 gólt jegyző portugál Cristiano Ronaldo előzi meg.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok