Index Vakbarát Hírportál

Xavi szerint a Barcelona uralta a mérkőzést, bízik a gyors továbblépésben

2022. október 13., csütörtök 09:11

Simone Inzaghi elszalasztott esélyről, Xavi Hernández pedig a minél gyorsabb továbblépésben bízik azok után, hogy csapataik, az Internazionale és az FC Barcelona szerda este eseménydús döntetlent játszottak egymással Katalóniában.

Az olasz együttes többször is közel járt ahhoz, hogy biztosítsa a csoportból való továbbjutását, egyben ettől elüsse a katalánokat, azonban a lengyel Robert Lewandowski kétszer is megmentette csapatát a korai búcsútól.

Sajnálom a történteket, különösen annak fényében, milyen esélyt teremtettünk magunknak

– nyilatkozott némileg csalódottan Inzaghi arra utalva, hogy a német Robin Gosens góljával csapata a 89. percben 3–2-re vezetett, majd a hosszabbításban, már 3–3-nál játékosai nagy helyzetben hibáztak.

Egy győzelemmel már ott lennénk a következő szakaszban és kíméletesebb találkozók várnának ránk, ugyanakkor két remek mérkőzést játszottunk a Barcelonával. Klubtörténelmet szerettünk volna írni, így azonban saját közönségünk előtt, a Plzennel szemben kell kiharcolnunk a továbbjutást

– jelentette ki Inzaghi annak kapcsán, hogy az Inter még soha nem tudott nyerni a Barcelona vendégeként a BL-ben. A trénert a 97. percben reklamálásért kiállította a játékvezető.

A katalánokat irányító Xavi szerint uralták a mérkőzést, de az 50. percben egy nagy védelmi hiba miatt mégis hátrányba kerültek. Később még egyet rontottak hátul, ezért pedig súlyos árat fizettek.

Elképzelhető, hogy a spanyol bajnokságban ezek miatt nem kerültünk volna ekkora bajba, de ez a Bajnokok Ligája. Remélem, ez nem fogja lehúzni a játékosaimat, hanem inkább erőt merítenek belőle

– tekintett már előre a hétvégi, Real Madrid elleni szuperrangadóra a katalánok mestere.

A BL C csoportjában a 12 pontos Bayern München már biztosan továbbjutott, az Inter hét, a Barcelona négy ponttal várja a két hét múlva esedékes folytatást.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok