Index Vakbarát Hírportál

Fordult a kocka, egész nyáron maradni akart, most mégis eligazolna a barcás

2022. október 14., péntek 11:24 | aznap frissítve

A nyár egyik slágertémája volt Frenkie de Jong barcelonai jövője. A holland középpályáson a magas bére miatt nagyon szeretett volna túladni a katalánok klubvezetése, ám a játékos kötötte az ebet a karóhoz, sem az eladásába, sem a fizetése csökkentésébe nem ment bele. Az ügy egészen odáig fajult, hogy a felek már a sajtóban fenyegették egymást peres eljárással. Most fordulni látszik a kocka, legalábbis a katalán Sport című lap azt írja, De Jong egyre többen gondolkodik a klubváltás lehetőségén, nem tetszik neki ugyanis, hogy a korábbiaknál jóval kevesebb játéklehetőséget kap.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Barcelona klubvezetése még a nyáron Frenkie de Jongot jelölte meg a klub egyik fő problémaforrásaként, hol a szerződése részleteit kiszivárogtatva a baráti sajtónak, hol konkrétan a játékos hozzáállásáról nyilatkozva. Az ügy egészen odáig fajult, hogy Joan Laporta klubelnökék azzal fenyegették a 25 esztendős hollandust, mivel szerintük a korábbi vezetőség által megkötött szerződése több törvénytelen pontot tartalmaz, bíróságon kényszerítik majd ki a fizetéscsökkentését.

A csapat vezetőedzője, Xavi Hernández mindeközben igyekezett diplomatikus maradni, a sajtótájékoztatókon újra meg újra elmondta a De Jong jövőjét firtató kérdésekre, hogy szakmailag számolna a középpályással, azt azonban el kell fogadnia, hogy vannak ennél fontosabb szempontok is jelenleg a klub életében: ezek pedig az anyagiak.

A szappanopera emlékezetes fordulat nélkül zárult a nyári átigazolási piaccal egyszerre: De Jong maradt Barcelonában, a klub pedig az újonnan szerződtetett játékosok ligaregisztrációjához más forrásokból teremtett fedezetet.

Igen ám, de a katalán csapat szurkolóinak többször is szerelmet esküdött játékost állítólag frusztrálja, hogy ebben az idényben leginkább csereként számít rá a szakvezetés, tíz tétmeccsen lépett pályára, s ezeken átlag 52 perc jutott neki, hatszor be-, egyszer lecserélték.

De Jong piaci értékét jelenleg 60 millió euróra becsüli a Transfermarkt, nyáron főleg a Manchester United és a Chelsea érdeklődött iránta, de az üzlet – ahogy azt már fentebb is boncolgattuk – mindkét angol klubbal dugába dőlt.

Rovatok