Index Vakbarát Hírportál

Egy év alatt megtriplázta profitját a Bayern München

2022. október 15., szombat 17:09

A német futballbajnokság rekordbajnoka, a Bayern München megtriplázta adózás előtti profitját az előző üzleti évben az azt megelőzőhöz viszonyítva. Mindez arról árulkodik, a bajor sztárcsapat végre háta mögött hagyta a koronavírus-korszakot. Két idény elteltével a 2021–2022-es volt először az az év, amelyben a fordulók többsége már zavartalanul, nézőkkel zsúfolt lelátók előtt ment végig.

A Bayern 665,7 millió eurós forgalmat bonyolított az előző üzleti évben, ebben a játékosok adásvételétől kezdve a jegybevételeken át a különböző termékek, úgymint a mezek, kulcstartók értékesítéséig minden benne van. Egy évvel korábban még 643,9 milliós forgalomról tett bizonyságot a német csapat.

Ennél is fontosabb, hogy az Oliver Kahn vezérigazgató irányítása mellett dolgozó klubvezetés 17,1 millió eurós adózás előtti profitnak örülhet, ez az összeg több mint a háromszorosa annak, amit a Bayern a 2020–2021-es gazdasági évben összehozott.

Bár a német rekordbajnok az elmúlt fordulókban a pályán bukdácsolt – legutóbbi hat meccséből csak egyet tudott megnyerni a Bundesligában –, és vissza is esett a tabella ötödik helyére, financiális szempontból stabil lábakon áll.

Egyik-másik európai topklubnál ennek is nagyon-nagyon örülnének jelen helyzetben.

Rovatok