Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool-szurkolók megtámadták a Manchester City csapatbuszát

2022. október 17., hétfő 16:24

A goal.com beszámolója szerint kis híján berobbant a Manchester City csapatbuszának ablaka, miután a vasárnapi meccsről hazainduló együttest megtámadta néhány indulatos liverpooli fociszurkoló. Az ügy nem mentes előzményektől, négy évvel ezelőtt a Liverpoolt egyszer már húszezer eurós bírsággal sújtották, mert drukkerei ugyancsak megrongálták a rivális járművét.

Mint beszámoltunk róla, a Liverpool rendkívül feszült körülmények között, Mohamed Szalah második félidőben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. Az összecsapáson a videobíró elvett egy gólt a Citytől, a folytatásban pedig több megkérdőjelezhető ítélet is született a pályán, a felpaprikázott játékosok nemegyszer a kelleténél keményebben csúsztak, rúgtak egymásnak, a pályán a piros lap ugyan elmaradt, a 86. percben a hazaiak menedzserét, Jürgen Kloppot elküldte a kispadról Anthony Taylor játékvezető. 

A lefújás után sem csillapodtak a kedélyek, a goal.com beszámolója szerint az örömittas liverpooliak sem épp csapatuk sikerével voltak egyedül elfoglalva. Konkrétan az Anfield Roadról távozó manchesteri buszt üvegekkel és egyéb, a kezük ügyébe eső tárgyakkal dobálták meg. Az egyik nem annyira rosszul célzott sör kis híján be is robbantotta a jármű ablakát, amely több helyen berepedezett. 

A goal.com emlékeztet: az eset korántsem példa nélküli a két klub rivalizálásában, 2018-ban a két csapat Bajnokok Ligája-meccsén a hazai szurkolók ugyanígy megdobálták a City buszát, akkor az Európai Labdarúgó-szövetség húszezer eurós bírságot szabott ki a vörös mezes klubra. 

A Man. City szurkolóit sem kellett félteni a meccs alatt és után, legalábbis erre lehet következtetni a Liverpool hétfő reggeli közleményéből, amelyben a klub tudatta, hogy mélységesen elítéli a rivális szurkolóinak viselkedését, gúnyos dalait, valamint azt, hogy a stadion több részét összegraffitizték a vendégek. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
11. FORDULÓ
Liverpool–Manchester City 1–0 (Szalah 76.)

Rovatok