Index Vakbarát Hírportál

A Man. United edzője elmondta, mi lesz a játékot megtagadó Cristiano Ronaldo sorsa

2022. október 22., szombat 14:50

Péntek esti sajtótájékoztatóján Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője elismerte, hogy a hétközi Tottenham elleni bajnoki becserélte volna Cristiano Ronaldót, de a portugál világsztár megtagadta a játékot.

Pályára lépés helyett Ronaldo még a mérkőzés vége előtt az öltözőbe viharzott, amit a klub sem hagyott annyiban, és rövidesen bejelentette, hogy a portugál támadó viselkedése miatt nem léphet pályára a szombati, Chelsea elleni rangadón. 

A holland trénert megkérdezték a sajtótájékoztatón arról, hogy az ismert események fényében mit gondol Cristiano Ronaldo jövőjéről, és tervez-e új támadót igazolni a csapat januárban. 

Számítok Cristiano Ronaldóra, szóval ebben a pillanatban ez nem számít. Ronaldo ott lesz a szezon hátralévő részében is

– zárta le röviden a témát ten Hag. 

Érdekesség, hogy a Tottenham elleni, győztes mérkőzés után a portugál ötszörös aranylabdás nem kért bocsánatot tettéért. 

„Ahogy egész pályafutásom alatt mindig tettem, próbálok úgy élni és játszani, hogy megadjam a tiszteletet a kollégáimnak, az ellenfeleimnek, az edzőimnek. Ez nem változott, ahogy én sem változtam. Ugyanaz az ember vagyok, aki az elmúlt húsz évben a futball elitjébe tartozott, és a tisztelet mindig nagyon fontos szerepet játszott a döntéshozatalaimban” – fogalmazott a 191-szeres portugál válogatott labdarúgó.

Nagyon fiatalon kezdtem, a tapasztaltabb futballisták példája mindig nagyon fontos volt számomra. Így később én is próbáltam utat mutatni a fiataloknak azokban a csapatokban, ahol játszottam. Sajnos ez nem mindig lehetséges, néha a pillanat hevében eluralkodnak rajtunk az érzelmek

– tette hozzá.

 A Manchester United szombat késő délután a Chelsea vendégeként lép pályára az angol élvonalbeli bajnokság soron következő fordulójában. 

(Borítókép: Getty Images) 

Rovatok