Index Vakbarát Hírportál

Újra edzésbe állt a Dortmund hererákkal kezelt futballistája

2022. október 27., csütörtök 10:53

Alig három hónappal műtétje után újra edzésbe állt Sébastien Haller, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Dortmund hererákkal kezelt csatára.

Mint arról mi is beszámoltunk, a fekete-sárgák nyáron az Ajax gólvágójával pótolták a Manchester Cityhez igazoló Erling Haalandot, de alig hogy 31 millió euróért megszerezték az elefántcsontparti támadót, kiderült, hogy hererákja van. 

A Dortmund akkori közlése szerint a műtét után kemoterápia és sok hónapos kihagyás várt a hórihorgas csatárra.

A héten jött a pozitív fejlemény, Haller immár olyan állapotban van, hogy újra elkezdhetett edzeni – méghozzá korábbi csapatánál, az Ajaxnál kért és kapott lehetőséget erre.

Megkérdezett minket, hogy jöhetne-e edzeni hozzánk, már itt van a rehabilitációja – idézi az ESPN Alfred Schreuder vezetőedző szavait. – Természetesen csodálatos, hogy egy rövid időre ismét a csapat közelében lehet, és edzésével segíthetjük a visszatérésben.

Haller 2021 januárjában akkori átigazolási rekordot jelentő 22,5 millióért érkezett az amszterdamiakhoz, aminek kötelékében 65 tétmeccsen 47 gól és 16 gólpassz volt a mérlege – és több BL-rekordot is felállított.

(Borítókép: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok