Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő összeget keresett a Fradi azzal, hogy megnyerte csoportját az Európa-ligában

2022. október 28., péntek 14:22

Mint ismert, csütörtök este a magyar rekordbajnok Ferencváros 1–1-es döntetlenre végzett a francia AS Monaco csapatával az Európa-liga csoportkörében, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehér együttes megnyerte a H csoportot. A sikernek anyagi vonzata is van természetesen, nem is akármilyen.

Az UEFA díjszabása alapján a Ferencváros már azzal 3,63 millió eurót keresett, hogy sikeresen kvalifikált a második számú európai kupasorozat főtáblájára. Ezen felül további 924 ezer euróra volt jogosult a ferencvárosi klub az elmúlt tíz év együtthatója alapján. 

A csoportkörben minden egyes megszerzett pontért 210 ezer euró jár idén az Európa-ligában, így az eddigi tíz pontért cserébe 2,1 millió eurót kap a Fradi, míg a csoportgyőzelem mellé 1,1 millió euró jutalomban részesül. Az UEFA az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutást is díjazza, nem is akárhogyan, egészen pontosan 1,2 millió euró jár azért, hogy legalább a legjobb 16-ig eljutott a Ferencváros.

Így összesen az Európa-liga idei kiírásában már 8,95 millió eurót egészen biztosan keresett a Ferencváros.

A zöld-fehérek legközelebb márciusban lépnek pályára az európai kupaporondon, az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A Fradi előtt 19 évig nem fordult elő, hogy magyar csapat megélje az európai kupatavaszt is. 

EURÓPA-LIGA
H CSOPORT, 5. FORDULÓ

Ferencváros–Monaco 1–1 (Zachariassen 81., ill. Ben Yedder 31.)
Crvena zvezda–Trabzonspor 2–1
Az állás:1. Ferencváros, 10 pont (8–8 – már biztosan csoportelső, ezzel nyolcaddöntős), 2. Monaco, 7 (5–7), 3. Trabzonspor, 6 (10–9), 4. Crvena zvezda 6 (8–7) 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok